اقتصاد

علاقه مردم به کار خیر نیازمند تشکل یافتگی است

برنا – گروه اقتصادی: معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی گفت: مردم ایران علاقه به کار خیر دارند اما در این زمینه نظام یافتگی و تشکل یافتگی وجود ندارد که نیاز است به این سمت حرکت شود.

سید جواد حسینی در نشست هم اندیشی با خیرین استان و استاندار کرمان افزود: به عنوان مثال موسساتی در دنیا نیکوکاری را سنجش می‌کنند و یکی از شاخص‌ترین این موسسات در سال ۲۰۲۲ دو شاخصه را سنجش کرد که در یکی از این شاخصه‌ها ۶۲ درصد ایرانیان در پاسخ به یک سوال نظرسنجی گفتند کار خیر در امسال انجام دادیم و از این جهت رتبه ۲۱ دنیا هستیم.

وی گفت: ایرانی‌ها در پاسخ به این سوال که تا چه حد از طریق موسسه، خیریه و تشکل کار خیر انجام داده‌اند، فقط ۱۱.۵ درصد پاسخ بله دادند که رتبه ما از این جهت ۹۵ دنیاست.

رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به یکی از دلایل این مساله ادامه داد: بهترین انسان‌های این کشور را به دلیل مجوزدهی پشت در نگه داشته‌ایم، اما بهزیستی عزم خود را جزم کرده است که نقش مردم را بیشتر کند.

وی یادآور شد: وقتی با خیرین می‌نشینیم و صحبت می‌شود یکسری مشکلات تکرار شده است و بنده از شنیدن آنها خجالت می‌کشم و به جای حل این مشکلات آنها را فقط حمل می‌کنیم.

حسینی گفت: منظور قرآن از کلمه قسط و عدالت یکی رسالت پیامبران است و دیگری امور خیریه را مد نظر دارد که نمونه عینی تشکیلات قسط همان سازمان بهزیستی است.

وی افزود: ایرانی در طول تاریخ خود به این ۱۲ روز جنگ خواهد پرداخت و به آن افتخار خواهد کرد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در این روز‌ها علاوه بر افتخار در زمینه نظامی، مشارکت مردم و ایجاد صحنه‌هایی از وحدت و اتحاد حتی بزرگتر از پیروزی نظامی بود بنابراین هر کسی ادعای تدین و انقلابی‌گری دارد باید آن را پاس بدارد.

وی ادامه داد: در کشور‌هایی که در دوران جنگ، مردم در کنار دولت بودند بعد از پایان جنگ دولت به فکر این افتاد که برای مردم چه کاری کند و در این مقطع مفهومی به عنوان دولت رفاه شکل گرفت.

حسینی گفت: به نظرم پیام بعد از این جنگ این است که دولت باید خود را برای رفاه بیشتر مردم بازسازی کند و حق مردم بد زیستی نیست بلکه بهزیستی است و ما عزم جدی برای بهزیستی مردم داریم، اما هیچ دولت رفاهی بدون تکیه بر مردم نمی‌تواند امکان به‌زیستن را فراهم کند.

وی یادآور شد: وقتی که دولت‌ها کوچک می‌شوند باید مردم بزرگ شوند و دولت برای بزرگ شدن مردم باید تسهیلگری کند تا تشکل ایجاد شود.

رییس سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۲ دقیقا ۳۶ درصد مجوز برای تشکل‌های امور خیریه به موقع داده شده و مابقی از سه ماه تا سه سال طول کشیده است، اما در سال ۱۴۰۳ حدود ۹۸ درصد متقاضیان سر وقت مجوز دریافت کردند.

وی با اشاره به درخواست‌هایی که در رابطه با کمبود نیرو مطرح می‌شود گفت: کمبود نیرو را با شبکه داوطلبان حل کنیم الان ۱۰۷ هزار نفر شبکه داوطلب داریم و در دوران جنگ ۱۲ روزه ۱۳ هزار پزشک و مددکار برای همکاری با ما اعلام آمادگی کردند.

حسینی با بیان اینکه طرح سلامت اجتماعی محله‌محور (سلام) در حال تدوین است افزود: هرکدام از خیران می‌توانند محله‌ای را انتخاب کنند ما هم کمک می‌کنیم تا خدمات خود را به مردم با اتکا به خودشان ارائه دهیم.

وی گفت: امسال کل پشت نوبتی‌های استان کرمان با وجود پهناوری استان را به صفر می‌رسانیم، کل پشت نوبتی‌های حق پرستاری ضایعه نخاعی هم به صفر می‌رسد.

رییس سازمان بهزیستی تصریح کرد: کل مددجویان پشت نوبتی که امسال ازدواج می‌کنند و نیاز به جهیزیه دارند، به صفر خواهد رسید.

پایان

نمایش بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا