اقتصاد

استقبال از تابستان گرم ۱۴۰۴ با ۳۶ بسته مدیریت مصرف برق/ اجرای ۱۴ مگاپروژه برای عبور موفق از اوج بار ۱۴۰۴

برنا – گروه اقتصادی؛ یک کارشناس صنعت برق با بیان اینکه وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار تابستان سال ۱۴۰۴، اجرای ۱۴ مگاپروژه و تدوین ۳۶ بسته مدیریت مصرف را در دستور کار قرار داده است، افزود: این برنامه‌ها با هدف کاهش ناترازی تولید و مصرف برق، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش بهره‌وری انرژی، طراحی شده است.

محسن آقازاده، درباره برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در تابستان ۱۴۰۴ گفت: وزارت نیرو برای کاهش ناترازی تولید و مصرف برق در دوره اوج بار سال آینده، اجرای ۱۴ مگاپروژه را برنامه‌ریزی کرده است که مهم‌ترین محور آنها مدیریت مصرف و بهینه‌سازی انرژی است.

وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و هم‌اندیشی افزود: در نتیجه این جلسات، ۳۶ بسته مدیریت مصرف در زمینه‌های مختلفی همچون مدیریت مصرف، پایش مشترکان، هوشمندسازی، تولید در محل مصرف (انرژی‌های تجدیدپذیر، سامانه‌های خورشیدی و دیزل ژنراتورها)، آموزش و اطلاع‌رسانی تدوین شده است که امید می‌رود با اجرای این اقدامات عملیاتی، عبور موفقی از اوج بار تابستان ۱۴۰۴ صورت گیرد.

این فعال صنعت برق ادامه داد: از سال‌های گذشته، برنامه‌های پاسخگویی بار با تعاملات گسترده با مشترکان اجرا شده و امسال نیز این برنامه‌ها تداوم خواهد داشت.

به گفته وی، در سال گذشته رصد و نظارت بر اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف از طریق ناظران عالی مدیریت مصرف در سطح شرکت‌های توزیع برق انجام شد که نتایج مؤثری به همراه داشت و استمرار این روند در سال جاری نیز ضرورت دارد.

وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو تلاش دارد با احداث نیروگاه‌های جدید، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، افزایش تبادلات برون‌مرزی برق و جذب سرمایه‌گذاری در سمت عرضه و تقاضا بخشی کمبود ظرفیت تولید نسبت به تقاضای بالای مصرف را جبران کند، با این حال در صورت عدم اجرای مؤثر برنامه‌های مدیریت مصرف و افزایش ظرفیت تولید، احتمال بروز چالش در تأمین برق تابستان ۱۴۰۴ وجود خواهد داشت.

وی تأکید کرد: مشترکان می‌توانند با استفاده بهینه از وسایل برقی، تنظیم دمای کولر‌ها در محدوده دمای آسایش و خاموش کردن وسایل غیرضروری در ساعات اوج مصرف، به کاهش بار شبکه و جلوگیری از قطعی‌های احتمالی کمک کنند.

قازاده در پاسخ به سؤال دیگری درباره توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، گفت: یکی از محور‌های اصلی ۳۶ بسته مدیریت مصرف، توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و سامانه‌های خورشیدی پشت‌بامی است که با همکاری با (ساتبا) پیگیری می‌شود.

این کارشناس صنعت برق درباره اقدامات وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت نیروگاه‌ها و کاهش فشار شبکه در ساعات اوج مصرف توضیح داد: این اقدامات در سه محور اصلی متمرکز شده‌اند که محور نخست افزایش ظرفیت تولید نیروگاه‌ها از طریق احداث نیروگاه‌های جدید، افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر و ارتقاء نیروگاه‌های موجود، محور دوم آن توسعه و بهینه سازی شبکه برق و محور آخر نیز مدیریت مصرف و بهینه‌سازی انرژی است.

آقازاده افزود: در حوزه مدیریت مصرف، اعطای اختیارات سهمیه مدیریت بار به استانداران، تدوین برنامه عملیاتی مدیریت مصرف صنایع و الزام مشترکان تجاری پرمصرف به تأمین بخشی از برق مصرفی خود از منابع تجدیدپذیر از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده است.

وی همچنین به طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: جایگزینی حداقل یک میلیون موتور BLDC در کولر‌های آبی به جای موتور‌های القایی، تعویض یک میلیون کولر گازی فرسوده در مناطق گرمسیر با کولر‌های پربازده، و کاهش ۲۵ درصدی مصرف برق دستگاه‌های اجرایی نسبت به معیار‌های تعیین شده از جمله اقدامات برنامه‌ریزی شده است.

به گفته آقازاده، آگاه‌سازی و آموزش مشترکان در زمینه شیوه‌های بهینه‌سازی مصرف برق و اطلاع‌رسانی درباره ضرورت مصرف بهینه نیز از دیگر محور‌های مهم برنامه‌های وزارت نیرو برای تابستان پیش رو است.

وی در پایان تأکید کرد: با اجرای به‌موقع و دقیق این پروژه‌ها و همراهی مشترکان، می‌توان امیدوار بود که تابستان ۱۴۰۴ با کمترین چالش سپری شود.

پایان

نمایش بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا