اقتصاد

افزایش احتمال حریق در جنگل‌ها و مراتع با گرم شدن هوا و خشکی بوته‌ها

برنا – گروه اقتصادی؛ رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: با توجه به گرم شدن هوا و خشکی بوته‌ها و علفزارها احتمال وقوع حریق در جنگل‌ها و مراتع بالا رفته و سازمان با برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران، نظارت بر عرصه‌ها را بیشتر کرده است.

علی تیموری گفت: یگان حفاظت منابع طبیعی ماموریت یافته است تا در استان‌ها، بویژه حوزه زاگرس گشت و مراقبت‌های شبانه‌روزی خود را افزایش دهد.

وی افزود: بیش از ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌هایی که در جنگل‌ها و مراتع کشور اتفاق می‌افتد، مربوط به حوزه زاگرس است.

تیموری گفت: ایلام، خوزستان، کرمانشاه و لرستان از جمله استان‌هایی هستند که در روز‌های گرم، بیشتر طعمه حریق شده‌اند و منابع طبیعی بیشترین حمایت خود را به لحاظ تامین تجهیزات و امکانات اطفای حریق متوجه مناطق زاگرسی کرده است.

وی تصریح کرد: دامنه عرصه‌های منابع طبیعی وسیع و گسترده است و این سازمان با حمایت و مشارکت مردم و تشکل‌های مردمی می‌تواند به اهداف خود که همانا حفظ و توسعه منابع طبیعی است، جامه عمل بپوشاند.

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که مدیریت پارک‌ها و تفرجگاه‌های جنگلی طی تشریفات قانونی به مردم و بخش خصوصی واگذار می‌شود، گفت: ۱۶۰ پارک و تفرجگاه جنگلی در استان‌های شمالی کشور هستند.

وی افزود: در این روز‌ها که مردم بیشتر به شمال کشور سفر کرده‌اند، با تمهیداتی که منابع طبیعی و مسئولان پارک‌ها و تفرجگاه‌ها برای استراحت در پارک‌ها فراهم کرده‌اند، تاکنون هیچ گونه حریقی از داخل پارک‌های جنگلی گزارش نشده و مردم همراهی و همکاری خوبی با منابع طبیعی داشتند.

تیموری همچنین گفت: در این روز‌های خاص، احتمال می‌رفت برخی افراد سودجو از فرصت استفاده کرده و اراضی ملی را متصرف شوند که در این زمینه هماهنگی‌های لازم از سوی ادارات کل منابع طبیعی استان‌ها با دادسرا‌ها و بخش‌های قضایی انجام شده تا زمینی تصرف نشود.

زراعت چوب در کشور توسعه می‌یابد

رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: تمام اقدامات منابع طبیعی در قالب برنامه هفتم توسعه انجام می‌شود و در برنامه هفتم، سازمان مکلف شده طرح توسعه زراعت چوب در عرصه‌های منابع طبیعی و همچنین مستثنیات مردم که استعداد کاشت درخت در آن وجود دارد را تقویت کند.

وی اضافه کرد: زراعت چوب علاوه بر ایجاد اشتغال و درآمدزایی می‌تواند بخش قابل توجهی از نیاز‌های چوبی کارخانجات و صنایع چوبی را تامین کرده و از سوی دیگر جلوی قاچاق چوب را بگیرد.

تیموری همچنین از شناسایی مناطق مستعد برای زراعت چوب در کشور خبر داد و در ادامه افزود: استان گیلان به لحاظ توسعه زراعت چوب صنوبر یکی از قطب‌های مهم زراعت چوب است و بخش خصوصی در این استان در حوزه کاشت و تولید چوب بسیار فعال بوده و تاکنون ۷ هزار هکتار از اراضی ملی این استان برای توسعه زراعت چوب شناسایی شده و منابع طبیعی آمادگی دارد تا این عرصه را برای تولید چوب به بخش خصوصی واگذار کند.

پایان

نمایش بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا