اقتصاد

اقتصاد گیلان بر پایه اقتصاد دریا محور قرار میگیرد

اسماعیلی با بیان این‌که استان گیلان به‌واسطه پوشش جنگلی و ملاحظات زیست‌محیطی، عملاً از بهره‌برداری از منابع معدنی خشکی محروم مانده، گفت: اما مجاورت با دریا یک فرصت بزرگ برای تمرکز بر منابع معدنی دریایی فراهم کرده و ما یک طرح جامع برای مطالعه منابع معدنی در دریا تدوین کردیم.

اسماعیلی با بیان اینکه اقتصاد دریامحور یکی از موضوعات محوری است که به‌طور جدی در استان گیلان دنبال می‌کنیم، گفت:  این موضوع هم در فرمایشات مقام معظم رهبری، هم در تأکیدات دولت و به‌ویژه رئیس‌جمهور و هم در سرفصل‌های برنامه وزارت صمت جایگاه ویژه‌ای دارد و در حوزه اقتصاد دریا‌محور، ما در دو بخش می‌توانیم نقش‌آفرینی کنیم، نخستین محور را کمک به توسعه زیرساخت‌های دریایی و دومین آن را اکتشاف منابع معدنی در دریا‌ها عنوان کرد.

دکتر داریوش اسماعیلی، افزود: در بخش زیرساخت، همان‌طور که در خشکی برای احداث هر سازه‌ای باید مطالعات زمین‌شناسی و ژئوتکنیک انجام شود، در دریا نیز باید همین روند دنبال شود؛ اما تاکنون این موضوع کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا یکی از وظایف بخش زمین‌شناسی دریایی این است که از نوار ساحلی تا عمق دریا مطالعاتی نظیر رسوب‌شناسی، ژئوفیزیک دریایی و بررسی محیط‌های رسوبی را انجام دهد و وقتی تصمیم به ساخت اسکله یا سایر سازه‌های ساحلی گرفته می‌شود، وجود این داده‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت.

معاون وزیر صمت گفت: در گیلان، این مطالعات از قبل آغاز شده و هم‌اکنون حدود ۸ نقشه دریایی با این ویژگی‌ها در مراحل پایانی قرار دارند و این نقشه‌ها تکمیل و به‌روزرسانی می‌شوند و در ادامه توسعه خواهند یافت.

وی با بیان این‌که استان گیلان به‌واسطه پوشش جنگلی و ملاحظات زیست‌محیطی، عملاً از بهره‌برداری از منابع معدنی خشکی محروم مانده، گفت:، اما مجاورت با دریا یک فرصت بزرگ برای تمرکز بر منابع معدنی دریایی فراهم کرده و ما یک طرح جامع برای مطالعه منابع معدنی در دریا، چه در شمال (استان‌های گیلان، مازندران و گلستان) و چه در جنوب (خلیج‌فارس و دریای عمان) در دست اجرا داریم.

اسماعیلی استان گیلان را منطقه‌ای با پتانسیل بالای مخاطرات طبیعی یاد کرد و گفت: زلزله رودبار نمونه‌ای بود که لرزش آن فراتر از مرز‌های کشور شنیده شد و بنابراین گیلان نیازمند مطالعات دقیق و تکمیل‌شده در حوزه زمین‌شناسی و مخاطرات است.

سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تصریح کرد: ما در گیلان بخش‌هایی از این مطالعات را انجام داده‌ایم و برنامه‌ریزی برای تکمیل آنها در دستور کار قرار دارد و امروز نیز جلسه‌ای با استاندار خواهیم داشت و همان‌طور که به ایشان هم خواهم گفت، سازمان زمین‌شناسی دارای ردیف اعتباری استانی نیست، بلکه ما با ردیف ملی کار می‌کنیم.

وی تأکید کرد: این موضوع از یک سو فرصت است، چون استان‌هایی مانند گیلان بدون محدودیت استانی می‌توانند از طرح‌های ملی بهره‌مند شوند، اما از سوی دیگر، وابسته به همکاری و آمادگی استان‌ها برای مشارکت در این برنامه‌هاست.

اسماعیلی افزود: در حال حاضر ما طرح‌هایی ملی تعریف کرده‌ایم و بسته به کشش استان، آمادگی اجرایی و استقبال مسئولان، متمرکز خواهیم شد و در شمال کشور استان‌هایی همچون گیلان، مازندران و گلستان و در جنوب از بندرعباس تا چابهار تحت پوشش برنامه‌های ما در حوزه دریا و منابع معدنی هستند.

پایان

نمایش بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا