امیدواری فعالان اقتصادی به مذاکرات/برنامه ریزی برای گسترش صادرات آغاز شده است

برنا – گروه اقتصادی: مذاکرات ایران و آمریکا و اراده دو طرف برای رسیدن به توافق سبب امیدواری فعالان اقتصادی شده تا آنجا که نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران از برنامه ریزی برای گسترش صادرات پس از رفع تحریم های بانکی خبر می دهد
در حالیکه وزیر خارجه عمان اعلام کرد مذاکرات روز شنبه بین ایران و آمریکا لغو شده، اما انتشار خبرهایی مبنی بر موافقت ایران برای حضور بازرسان آژانس انرژی اتمی و خروج جنگ طلبان از کابینه ترامپ سبب شد که امیدواری برای دست یافتن به یک توافق بیش از گذشته شود.
حسین پیرموذن نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی برنا در خصوص تاثیر مذاکرات بر فعالیت اقاصادی کشور گفت: با آغاز روند مذاکرات و اراده طرفین برای رسیدن به یک توافق امیدواری و خوش بینی به جامعه اقتصادی کشور بازگشته است.
وی ادامه داد: هیچکس منکر تاثیر منفی تحریمها و هزینهای که دور زدن تحریمها به مردم تحمیل میکند نیست. ضمن آنکه کاسبان تحریم در داخل کشور و کشورهای مخالف عادی سازی روابط خارجی ایران تمام تلاش خود را میکنند که جو نا امیدی در تمام اقشار جامعه به خصوص فعالان اقتصادی کشور به وجود آورند، اما امروز میتوانم بگوییم تلاش آنها شکست خورده و از هفتههای قبل برنامه ریزی برای گسترش فعالیت اقتصادی بین المللی از سوی تاجران و صنعتگران ایرانی آغاز شده است.
رئیس اتاق بازرگانی اردبیل ادامه داد: اتاق بازرگانی ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی کشور و بزرگترین تشکل اقتصادی برنامههای خود را برای افزایش صادرات غیر نفتی آماده کرده است. با رفع تحریمهای بانکی و تصویب لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام میتوانیم به راحتی محصولات خود را صادر کنیم و درآمد آن را به صورت بانکی دریافت کنیم.
وی افزود: نقل و انتقال از طریق بانک سبب خواهد شد که حداقل تا ۱۵ درصد هزینه صادرات کاهش پیدا کند و در نتیجه قدرت ما در بازار هدف بیشتر خواهد شد.
پیر موذن با اشاره به لزوم همکاری دولت در این مرحله گفت: دولت نیز باید روند پیمان سپاری ارزی را اصلاح کند و شرایط گشایش اعتبار اسنادی تسهیل شود اتاق بازرگانی ایران آمادگی کامل دارد تا به صورت تخصصی و کارشناسی پیشنهادهای خود را در این زمینه با بانک مرکزی و وزارت صمت ارائه دهد.
وی در پایان تصریح کرد: امیدواریم فضای خوبی که امروز به دلیل مذاکرات ایجاد شده استمرار یابد و دولت نیز با تسهیل قوانین تجاری به این امر کمک کند.
پایان