اکسپوها گفت و گوی تمدنهای اقتصادی را سرمشق می دهند |دولت برای جذب سرمایه گذاری، مشوق های متنوع ارائه کند

برنا – گروه اقتصادی: محمدرضا بهرامن در همایش «نگاهی به آینده صنعت معدن»، گفت: اکسپوها گفت وگوی تمدنهای اقتصادی را که نیاز تمامی جوامع در دنیا است، به ما سرمشق می دهند. نشست هایی که در ایران اکسپو 2025 برگزار می شود، فرصتی برای گفت وگو است
نگاهی به آینده صنعت معدن»، عنوان همایش است که به همت خانه معدن ایران و با حضور فعالان حوزه معدن از ایران و کشورهای دیگر برگزار شد.
در این نشست، محمدرضا بهرامن، نایب رئیس اتاق ایران گفت: ما همه کشورهای دنیا را در کنار هم میبینیم؛ اکسپوها در دنیا محلی برای تعاملات اقتصادی است. هفتمین اکسپوی ایران از یک ویژگی خاصی، حتی نسبت به سال گذشته برخوردار است. ما میتوانیم از این تعاملات در جهت بهبود شرایط کشورمان، و برطرف کردن نیازهای کشورهای دیگر بهره بگیریم.
نایب رئیس اتاق ایران تصریح کرد: ما باید در کنار دیگر کشورها، بتوانیم نیازهای یکدیگر را برآورده کنیم.
به گفته بهرامن، اکسپوها گفت وگوی تمدنهای اقتصادی را که نیاز تمامی جوامع در دنیا است، به ما سرمشق میدهند.
او تصریح کرد: نشستهایی که در ایران اکسپو ۲۰۲۵ برگزار میشود، فرصتی برای گفتوگو است تا با این گفت وگوها، تجار مشورهای مختلف نیازهای یک دیگر را درک و تامین کنند.
بهرامن با اشاره به ذخایر معدنی ایران گفت: ایران از نظر دخایر معدنی یکی از کشورهای غنی جهان است. تنوع مواد معدنی، فلزات گرانبها، مواد معدنی صنعتی و مواد معدنی استراتژیک، پتانسیل بالایی برای سرمایه گذاری در اکتشاف، استخراج و فرآوری فراهم میکند.
نایبرئیس اتاق ایران تصریح کرد: براساس آخرین آمار سازمان زمینشناسی، تنها نزدیک به چهار درصد کل مساحت کشور تحت پوشش فعالیتهای معدنی قرار دارد.
او با بیان اینکه ساختار زمینشناسی کشور به ما اجازه میدهد مطالعات بیشتری در حوزه اکتشاف داشته باشیم، ادامه داد: به نسبت میزان حفاریهایی که برای اکتشاف کردیم نمیتوان گفت کار جدی انجام دادهایم.
بهرامن تأکید کرد: اکتشافات ما باید به اعماق برود. برای این امر نیز هم به جذب سرمایهگذاری و هم به ماشینآلات نوین نیاز داریم. ما تجربه حفاری اعماق بیشتر از هزار متر را نداریم؛ بنابراین برای توسعه این بخش باید سرمایه خارجی جذب کنیم.
نایب رئیس اتاق ایران در ادامه درباره هدفگذاری رشد ۱۳ درصدی حوزه معدن در برنامه هفتم گفت: معادن ثروت الهی در کشور هستند که میتواند به بهبود شرایط اقتصادی کشور کمک کند. با وجود نفت و گاز و سایر مواد معدنی در کشور، میتوان از این ظرفیتهای توسعهای اقتصاد کرد. اما به دلایلی نمیتوانیم در زنجیره ارزشافزوده در بخش مواد معدنی قرار بگیریم و یا از این ظرفیت بهخوبی استفاده کنیم.
بهرامن ادامه داد: درباره برنامه بخش خصوصی برای تأمین مالی حوزه معدن گفت: بخش خصوصی انتظار زیادی ندارد. بخش خصوصی امروز با ۲۰ سال قبل در حوزه معدن فرق دارد. بخش خصوصی میتواند خودش سرمایه و راهکار تأمین مالی پیدا کند. بخش خصوصی با همین شرایط هم میتواند خود را تجهیز کند و سرمایه بیاورد، اما بهشرط اینکه الزامات کار فراهم شود.
رئیس خانه معدن ایران، ادامه داد: سرمایه گذاری در فرآوری معدنی و ایجاد صنایع پایین دستی میتواند ارزش افزوده بالایی ایجاد کند و سودآوری را افزایش دهد. بازار داخلی ایران بزرگ و روبه رشد است و تقاضا برای محصولات معدنی و صنایع وابسته را تضمین میکند.
او تصریح کرد: ممکن است سرمایه گذاری در ایران با چالشهایی همراه باشد، اما باتوجه به ظرفیتهای ذکر شده، این بخش میتواند برای سرمایه گذاران خارجی جذابیت ویژهای داشته باشد. دولت برای جذب سرمایه گذاری مشوقهایی مانند معافیت مالیاتی، تسهیلات گمرکی و تضمین سرمایه ارائه دهد که میتواند جذابیت این بخش را برای سرمایه گذاران افزایش دهد.
در بخش پایانی همایش، فعالان حوزه معدن با همتای خارجی خود در نشست B۲B از ظرفیتهای همکاری گفتند.
پایان