بازگشت کوتاژهای صادراتی و کوتاه کردن مراحل ثبت سفارش و تخصیص ارز

برنا – گروه اقتصادی: اختلالات سامانه جامع تجار، مشکل گمرک با این سامانه و روند طولانی تخصیص ارز موضوع اصلی کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران بود برخی از اعضا خواستار بازگشت روش قبلی یعنی تبادل کوتاژهای صادراتی و ارتباط مستقیم واردکننده و صادرکننده بودند تا روند تخصیص ارز کوتاه تر شود.
اعضای کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران مطرح کردند؛
به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا، نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران در حالی برگزار شد که عمده بحثهای مطرح شده در خصوص عدم تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی، مشکلات گمرک با سامانه جامع تجارت و اختلال مداوم این سامانه در سال جاری بود. به گفته فعالان صنعتی این مشکلات سبب شده که از ابتدای سال تاکنون کمترین میزات ترخیص کالا و مواد اولیه از گمرکات کشور را شاهد باشیم.
بحث دیگر هزینههای سامانه مبادله ارز است عبدی عضو کیسیون صنعت اتاق ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی برنا در این خصوص گفت: آن زمان که از طریق سامانه نیما ارز واردات تامین میشد صرافیها و یا مجموعههای که پول را منتقل میکردند حداکثر ۲ در هزار هزینه دریافت میکردند، اما اکنون که سامانه مبادله ارزی با عاملیت بانکها ایجاد شده بانک ۵ درصد کارمزد میگیرد.
وی ادامه داد: روند ثبت سفارش بسیار سخت شده، عدم امکان ویرایش و ایرادات ساختاری و مشکلات نرم افزاری سبب شده که مشکل اصلی ما پیدا کردن و خریدن مواد اولیه و حمل آن به کشور از طریق دور زدن تحریمها نباشد بلکه مشکل ما نحوه ثبت سفارش در داخل کشور است.
آریا صادق نیت عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی برنا در خصوص مبحث مطرح شده در این نشست گفت: عمده بحثهای مطرح شده مشکل عدم تخصیص ارز و ترخیش کالا و مواد اولیه از ابتدای سال و مشکلات سامانه جامع تجارت بود.
وی ادامه داد: واحدهای صنعتی به دلیل عدم واردات مواد اولیه و روند طولانی تخصیص و ترخیص دچار مشکل شدهاند و تیراژ تولید آنها کاهش پیدا کرده است ضمن آنکه بسته حمایتی دولت برای حمایت از صنایع که در سال گذشته از قطع گاز و ناترازی انرژی ضربه خوردند ناکارامد بوده و کمکی به ما نکرده است. وزارت صمت بسیار تلاش کرد که این بسته عملیاتی و کارآمد باشد تا بخشی از خسارتهای وارده به صنایع جبران شود، اما سایر دستگاهها و ارگانها به خصوص نهادهای ذینفع همکاری نکردند و عملا وزارت صمت دست تنها ماند. این درحالیست که دستورالعملهای این بسته هنوز به دستگاههای ذیربط ابلاغ نشده است.
صادق نیت افزود: اتاق ایران و کمیسیون صنعت مشکلات را مطرح کردند و راههای کارشناسی نیز ارائه دادند در مقابل نیز اعلام شده که روند تخصیص ارز و صف آن کوتاه خواهد شد ضمن آنکه اعلام کردند دوباره روند تبادل کوتاژهای صادراتی با واردکنندگان در هفتههای آتی برقرار خواهد شد که امیواریم این اتفاق زودتر صورت بگیرد.
پایان