اقتصاد

باید برای موج کاهش تقاضا و عرضه پس از آتش بس تدبیر شود

برنا – گروه اقتصادی:مدنی زاده با اشاره به مشکلات ایجاد شده پس از آتش بس برای واحدهای تولیدی و تجاری گفت: این وضعیت، نوعی موج کاهش تقاضا و همین طور عرضه را در کشور ایجاد کرد و یک حرکت دومینویی را مشاهده کرده و می‌کنیم که اگر تدبیر نشود، ممکن است ادامه پیدا کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا عصر امروز اولین جلسه شورای گفت‌و‌گو دولت و بخش خصوصی با ریاست سید علی مدنی زاده وزیر اقتصاد تشکیل شد.

در ابتدای جلسه شورای گفت‌و‌گو دولت و بخش خصوصی که برای اولین بار با حضور مدنی زاده تشکیل شد وزیر اقتصاد با تقدیر و تشکر از بخش خصوصی و فعالین اقتصادی در جنگ ۱۲ روزه گفت: بخش خصوصی با مدیریت بازار و تامین اقلام مورد نیاز بازار به خصوص کالاهای اساسی نگذاشت خللی در زندگی مردم وارد شود.

وی ادامه داد: اولین روز کاری من با جنگ آغاز شد و از همان ابتدا من و همکارانم تلاش کردیم که اقتصاد کشور کمترین ضربه را از این رویداد متوجه شود که با کمک و همیاری بخش خصوصی و همکاری سایر وزارتخانه ها به این هدف رسیدیم.

وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده پس از آتش بس برای واحدهای تولیدی و تجاری گفت: این وضعیت، نوعی موج کاهش تقاضا و همین طور عرضه را در کشور ایجاد کرد و یک حرکت دومینویی را مشاهده کرده و می‌کنیم که اگر تدبیر نشود، ممکن است ادامه پیدا کند.

مدنی‌زاده افزود: هر قدر ذهنیت مردم از واقعیت ریسک دورتر باشد و ریسک را بیشتر از آن میزانی که هست برآورد کنند، میزان سرمایه‌گذاری کمتر می‌شود و این در سال جاری که با عنوان سال سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری شده است، می‌تواند کشور را از اهدافش دور کند.

او به تصویب و ابلاغ بسته‌های حمایتی دولت برای صنایع بزرگ، صنایع کوچک و متوسط و اصناف در حوزه‌های مختلف اشاره و ابراز امیدواری کرد: خسارت‌هایی که به صنایع وارد شده است با اجرای بسته‌های حمایتی، به تدریج از بین برود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره اولویت برنامه خود در این وزارتخانه، تصریح کرد: برنامه شماره یک من، کاهش تصدی‌گری دولت و توسعه بخش خصوصی واقعی و افزایش نقش و مشارکت مردم در اقتصاد است.

او افزود: در دوره جاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، آنچه به صورت جدی دنبال می‌شود، توسعه بخش خصوصی و خصوصی‌سازی واقعی است، به این معنا که دولت و نهادهای عمومی دست از فعالیت‌های اقتصادی بردارند و نه تنها مالکیت بلکه مدیریت‌ها را هم واگذار کنیم تا بخش خصوصی بتواند توسعه پیدا کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین به برنامه‌های متعدد برای سرمایه‌گذاری اعم از مولدسازی دارایی‌های دولت و اصلاح نظام تأمین مالی اشاره کرد و گفت: سهم بازار سرمایه در نظام تأمین مالی تولید کشور کم است و بیشتر بانک محور هستیم. در وزارت امور اقتصادی و دارایی، برنامه جدی دیده شده است تا نقش بازار سرمایه را گسترش دهیم.

در ادامه صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی نیز با تسلیت شهادت تعدادی از مردم، فرماندهان و دانشمندان بزرگ کشور در جنگ تحمیلی اخیر، حضور و مشارکت بخش خصوصی در هدایت و تنظیم جریان تولید و توزیع در شرایط جنگی را حضوری مسئولانه، منسجم و قابل تقدیر دانست و گفت: در کنار همه سختی‌ها، ملت ایران با نشان دادن همدلی و انسجام ملی در عمل به خلق جلوه‌هایی زیبا پرداختند و در کنار برنامه‌های دولت و سیاست‌های مسئولان نظام، حماسه آفریدند.

حسن‌زاده افزود: کارهای بسیار شایسته‌ای را در جامعه به عنوان وفاق ملی و تعامل و همکاری بین مردم شاهد بودیم که نشان‌دهنده میهن‌دوستی و عرق ملی در این شرایط سخت بود تا معیشت مردم در شرایط جنگی دچار آسیب و چالش نشود.

 

پایان

نمایش بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا