اقتصاد

نقش کلیدی تشکل‌ها در توسعه پایدار کشاورزی بازارمحور

برنا – گروه اقتصادی: مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران بر نقش کلیدی تشکل های کشاورزی در توسعه پایدار تاکید کرد و از امضای تفاهم نامه همکاری با صندوق حمایت از توسعه کشاورزی برای توسعه پایدار کشاورزی بازار محور خبر داد.

محمدرضا طلایی روز دوشنبه در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و صندوق حمایت از توسعه کشاورزی افزود: سازمان مرکزی تعاون روستایی و صندوق حمایت از توسعه کشاورزی در راستای تامین سرمایه، توسعه سهامداری تعاونی‌ها در صندوق ها، ارائه خدمات آموزشی و مشاوره‌ای، و اجرای خرید توافقی و تضمینی محصولات مزیت دار، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با اشاره به تلاش‌های اخیر وزارت جهاد کشاورزی در راستای تامین امنیت غذایی، از صندوق‌های حمایت از توسعه کشاورزی به عنوان نهادی پیشرو یاد کرد و اظهارداشت: تشکل‌ها بازوی اصلی بخش کشاورزی هستند و در یک سال گذشته چالش‌های بسیاری را رفع کرده‌اند.

وی تصریح کرد: این تفاهم نامه گامی برای توسعه بازارمحوری و تقویت تولید و صادرات است.

وی با اشاره به تلاش‌های ۱۲ روزه وزارت جهاد کشاورزی در دوره جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، این دوره را برگ زرینی در تاریخ وزارتخانه دانست و افزود: طی مدت مذکور مردم هیچ دغدغه‌ای در تامین غذا نداشتند.

طلایی، صندوق‌های حمایت از توسعه کشاورزی را نهادی پیشرو خواند و گفت: این صندوق‌ها با حداقل امکانات، جایگاه ویژه‌ای در بخش کشاورزی کسب کرده و به قله‌های موفقیت رسیده‌اند.

مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به فعالیت بیش از ۹ هزار تشکل، فدراسیون، تعاونی و اتحادیه ملی، این مجموعه‌ها را بازوی اصلی بخش کشاورزی دانست و اظهار داشت: این تشکل‌ها ۵۰ تا ۶۰ درصد بذر و ۷۰ تا ۸۰ درصد کود کشور را تامین می‌کنند.

وی افزود: تشکل‌ها از جنس مردم هستند و در یک سال گذشته چالش‌های بسیاری را رفع کرده‌اند، این تفاهم نامه گامی برای توسعه بازار محوری و تقویت تولید و صادرات است.

در این نشست مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه کشاورزی ابراز امیدواری کردند که این همکاری منجر به توسعه پایدار بخش کشاورزی شود.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با اشاره به تجربه موفق خرید زعفران در سال گذشته، گفت: عرضه زعفران در بورس ضمن جلب رضایت کشاورزان باعث شد هیچ فسادی رخ ندهد و کشاورزان ضرر نکنند.

وی با بیان اینکه در خرید‌های حمایتی همانند کشمش، خرما، آلو و لیموترش نیز ورود به‌موقع سازمان باعث جلوگیری از کاهش شدید قیمت‌ها شد، افزود: ورود سازمان به خرید تضمینی فقط در مواقع ضروری است.

طلایی اظهار داشت: بیش از هشت میلیون تن محصولات کشاورزی در سال گذشته از طریق خرید تضمینی، حمایتی و توافقی جمع آوری شد که بیش از هفت تا هشت همت هزینه داشت.

وی، تجهیز سردخانه‌ها و انبار‌ها و توسعه صنایع تبدیلی را از اولویت‌های سازمان عنوان کرد و گفت: سال گذشته ۳۵۰ هزار تن سیب پای درختی به کنسانتره تبدیل و صادر شد که ارزآوری مطلوبی برای کشور به همراه داشت.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با تاکید بر لزوم نگاه توسعه‌ای در اجرای تفاهم‌نامه‌های جدید، افزود: هدف کسب درآمد برای صندوق‌ها و شبکه نیست، بلکه وظیفه ایجاد درآمد برای کشاورزان و جلوگیری از ماندن محصولات روی دست تولیدکنندگان وظیفه این سازمان است.

وی ادامه داد: منابع سازمان و صندوق‌ها با همکاری شبکه تعاون روستایی می‌تواند خرید محصولات، نهاده‌ها و علوفه را تسهیل کند و تسهیلات مستقیم به حساب کشاورزان واریز می‌شود.

پایان

نمایش بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا