اقتصاد

نیترات موجود در هندوانه های کشور یک ششم حد مجاز است

برنا – گروه اقتصادی؛ مدیر کل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی گفت: استاندارد وجود نیترات در هندوانه عدد ۶۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم هندوانه است و متوسط نیترات در هندوانه‌های کشور زیر ۱۰ میلی گرم هست یعنی یک ششم حد مجاز.

حسین اصغری مدیرکل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی وجود نیترات بیش از حد مجاز در هندوانه کشور را تکذیب کرد و گفت: میزان نیترات در هندوانه یک حد مجاز دارد و برای محصولات ما زیر این حد مجاز است و قابل مصرف هست.

وی درباره منشا نیترات در هندوانه افزود: گیاهان برا‌ی رشد کردن به سه عنصر اصلی ازت، فسفر و پتاس نیاز دارند که این نیترات بخشی از کود ازت هست که اگر بیش از اندازه مصرف شود امکان ذخیره شدن در میوه‌ها و سبزیجات را دارد.

مدیر کل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی درباره چگونگی پایش و رصد نیترات و دیگر موارد در محصولات کشاورزی کشور بویژه در محصولات صادراتی گفت: این یک دغدغه خیلی طولانی است که برای پاسخگویی به آن در چند سال گذشته مجبور به مستند سازی شدیم.

اصغری افزود: با وجود این دغدغه در سال‌های گذشته یک روند مستمری که اکنون نیز ادامه دارد برای نمونه برداری از محصولات سبزی و صیفی کشور که عمده آن هنداونه، سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی، که خیلی مردم مصرف می‌کنند ایجاد شده و مرجع ملی این بحث موسسه تحقیقاتی به نام موسسه خاک و آب کشور هست که از کل کشور نمونه برداری سالانه می‌گیرد و جواب آن هم بطور رسمی گزارش می‌شود.

وی درباره هندوانه گفت: خیال مردم راحت باشد چرا که 433 نمونه هندوانه از کل هندوانه تولیدکشور برداشت، پایش و آزمایش شده است.

مدیر کل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی افزود: استاندارد وجود نیترات در هندوانه عدد 60 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم هندوانه است یعنی 60 واحد در میلیون و متوسط نیترات در هندوانه‌های کشور زیر 10 میلی گرم هست یعنی ما یک ششم آنچه که اجازه داریم در هندوانه‌های ما موجود هست و خیال همه راحت باشد که هیچ مشکلی برای کیفیت محصول هندوانه پیش نیامده است.

پایان

نمایش بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا