اخبار روز برندهای ایران

گام بلند دامغان در برندسازی رویدادهای گردشگری؛ ثبت ملی جشنواره آش زنگلاچو و آیین شَشه

در جریان یک دستاورد مهم برای تقویت هویت شهری دامغان و ارتقای برند گردشگری این منطقه، جشنواره آش زنگلاچو و آیین شَشه با هدف حرفه‌ای‌سازی گردشگری رویداد و پاسداشت فرهنگ مردم، به طور رسمی در تقویم رویدادهای گردشگری کشور ثبت شد. رئیس میراث فرهنگی دامغان، ثبت ملی این رویداد را عاملی کلیدی برای دیده شدن بهتر، جذب گردشگران و خلق تمایز برند شهری برای دامغان عنوان کرد و بر نقش چنین آیین‌هایی در تقویت جایگاه فرهنگی و اجتماعی شهر تأکید نمود.

به گزارش برندسازی به نقل از ایسنا؛ مجتبی اکبرپور امروز یکشنبه ۱۱ خرداد اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام‌شده و باهدف ساماندهی و حرفه‌ای سازی گردشگری رویداد، پاسداشت فرهنگ مردم شهرستان دامغان و معرفی و برندسازی، جشنواره آش زنگلاچو و آیین شَشه، در تقویم رویدادهای گردشگری کشور ثبت شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سمنان، رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دامغان افزود: اخذ گواهینامه ثبت رویداد گردشگری از سوی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باعث شناخته شدن بهتر و برند شدن جشنواره آش زنگلاچو و آیین شَشه در سطح کشور می‌شود.

او با اشاره به اینکه ورود رویدادهای گردشگری به سامانه ثبت رویدادهای گردشگری کشور اقدامی کارشناسی و بر پایه تجمیع شاخص‌ها و کسب نظرات کارشناسی مربوطه است، بیان کرد: این اقدام بستری جذاب و کارآمد از رویدادهای گردشگری متنوع را پیش روی گردشگران خواهد گشود و باعث ایجاد موج سفر علاقه‌مندان و گردشگران در روز برگزاری این رویداد به شهرستان دامغان می‌شود.

مطالب بیشتر و محتوای اختصاصی ما رو در شبکه‌های اجتماعی دنبال کن!

ما توی کانال تلگرام و پیج اینستاگرام «برندسازی» هر هفته نکات، مثال‌ها و ویدیوهایی منتشر می‌کنیم که فقط اونجا می‌تونی پیداشون کنی.

🔹 اینستاگرام برندسازی 🔹 تلگرام برندسازی  🔹 لینکدین برندسازی

 

اکبرپور با اشاره به اینکه جشنواره آش زنگلاچو فرصتی است برای پاسداشت و زنده نگه‌داشتن بخشی از هویت غنی و دیرینه مردم دامغان، تصریح کرد: آش زنگلاچو، نمادی از همدلی، سخاوت و ذوق مردمان دامغان است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دامغان گفت: آیین ششه سنتی دیرین است که ریشه‌های آن به اعماق تاریخ و فرهنگ این منطقه بازمی‌گردد و جلوه‌ای دیگر از پیوندهای عمیق مردم دامغان با طبیعت و زندگی اجتماعی‌شان است.

او اظهار کرد: آیین شَشه، تنها یک مراسم مذهبی یا اجتماعی نیست، بلکه آیینی است که در آن، امید به زندگی، شکرگزاری و پیوند با طبیعت، به زیباترین شکل ممکن به نمایش گذاشته می‌شود.

اکبرپور با تشریح اینکه کشاورزان و باغداران دامغانی بر اساس اعتقادات و سنت‌های قدیم، با شروع سال جدید در روزهای ۶، ۱۶، ۲۶، ۳۶، ۴۶، ۵۶ و ۶۶ بعد از سال‌تحویل، منتظر نزولات آسمانی و بارش باران بودند، گفت: مردم دامغان در این آیین، روز شصت و ششم بعد از نوروز را زمان شروع گرما و کاهش نزولات آسمانی دانسته‌اند و با پخت آش زنگلاچو و توزیع بین مردم علاوه بر نذر به جهت برکت در محصول نسبت به جمع‌آوری کرسی اقدام می‌کردند و برای جمع‌آوری محصولات آماده می‌شدند.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان دامغان گفت: زنگلاچو اصطلاحی در لهجه مردم دامغان است که به زردآلوی نارس یا چغاله زردآلو گفته می‌شود.

نمایش بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا