اقتصاد

گسترش واردات بدون انتقال ارز به سایر حوزه ها

برنا – گروه اقتصادی: اتابک در خصوص واردات ماشین آلات گفت: در بحث تجارت و خصوصا تامین مواد اولیه و ماشین آلات به دنبال واردات بدون انتقال ارز هستیم.هدف ما این است که این موضوع واردات بدون انتقال ارز را به سایر حوزه ها نیز تسری بدیم. اکنون نیز با یکی از کشور‌ها یک خط اعتباری برای تامین مالات خطوط تولید ایجاد کردیم که نیاز واحد‌های تولیدی تامین شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا صبح امروز در جلسه صبحانه کاری اتاق بازرگانی ایران که با حضور وزیر صمت و روسای کمیسیون‌های اتاق ایران برگزار شد مهمترین چالش‌های حوزه صنعت و تجارت مورد بررسی قرار گرفت.

در ابتدای این جلسه وزیر صمت با تقدیر و تشکر از فعالین بخش خصوصی اظهار کرد: با وجود تمام مشکلات و بمباران واحد‌های تولیدی، کارگران و مدیران با احساس مسئولیت ملی و میهنی به فعالیت خود ادامه دادند و نگذاشتند واحدی تعطیل شود.

وی ادامه داد: هدف دشمن این بود که نظام سقوط کند، اما تمام مردم پای کار آمدند. از ارتش و نیرو‌های امنیتی گرفته تا اصناف، اتاق‌ها و خرده فروشان و نگذاشتند جو نارضایتی ایجاد شود و دشمن را ناکام گذاشتند.

اتابک با اشاره به تدوین بسته‌های حمایتی گفت: به هر حال جنگ اثرات خود را دارد و این اثرات می‌تواند باعث خلل در روند تولید و تجارت شود. بر همین اساس در همان روز‌های جنگ بسته حمایتی تدوین شد. در عمل دیدیم که این بسته‌ها چقدر اثرگذار بود و برخی از مشکلات حادی که بر اثر جنگ به وجود آمده بود را حل کرد اکنون نیز به دنبال این هستیم که برخی مفاد این بسته حمایتی تمدید شود تا واحد‌های بیشتری از این سیاست‌ها و دستورالعمل‌های حمایتی بهره‌مند شوند.
وی افزود: سیاست‌های تجاری با سیاست‌های ارزی هم راستا هستند. نمی‌توانیم یک بخشنامه یا یک دستورالعملی را بدون توجه به اثرات ارزی آن صادر کنیم. بر همین اساس کمیته‌ای ایجاد شده که نماینده اتاق نیز در آن حضور دارد تا بتوانیم در کوتاه‌ترین زمان و با حداکثر هماهنگی سیاست‌های تجاری را اتخاذ کنیم. به طور مثال به دنبال این هستیم که سقف تعهد ارزی را از ۶۰ درصد به ۷۰ درصد برسانیم.

اتابک در پایان در خصوص واردات ماشین آلات گفت: در بحث تجارت و خصوصا تامین مواد اولیه و ماشین آلات به دنبال واردات بدون انتقال ارز هستیم. اکنون نیز با یکی از کشور‌ها یک خط اعتباری برای تامین مالات خطوط تولید ایجاد کردیم که نیاز واحد‌های تولیدی تامین شود البته زمان آن طولانی‌تر از روال معمول است. شرایط فعلی کاهش تقاضا پس از جنگ طبیعی است، اما به زودی بازار تقاضا فعال خواهد شد و روال سابق بازخواهد گشت.

نمایش بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا