۲۳ هزار میلیارد ریال برای مقابله با بحران آب در خراسان رضوی اختصاص یافت

برنا – گروه اقتصادی؛ مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی اعلام کرد: 130 هزار نفر از جمعیت استان با تنش آبی مواجه هستند.
حسین امامی افزود: ۲۳ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات مربوط به بحران روستایی، محرومیت زدایی و منابع استانی و ملی برای مقابله با این چالش در نظر گرفته شده است.
وی به سیاستهای این شرکت برای تامین آب پایدار مناطق مختلف استان به ویژه روستاها اشاره کرد و اظهار داشت: به همت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و ظرفیت افراد خیر و واقف آب در دو سال گذشته ۵۰۶ روستا با جمعیت حدود ۳۰۰ هزار نفر از آب شرب سالم برخودار شدهاند.
وی سپس از تدوین سند چشم انداز صنعت آب و فاضلاب استان بر اساس اهداف برنامه هفتم توسعه خبر داد و افزود: سیاستهای آبفای استان بر تحقق رشد ۸ درصدی شاخصهای آب و فاضلاب متمرکز شده و برنامههای مورد نظر به شکل دائم رصد میشود.
وی ادامه داد: همزمان روند کار اطلاع رسانی میشود تا مشترکان در جریان باشند که آبفا برای رفع دغدغههای مربوط به تامین آب و خدمات فاضلاب از هیچ کوششی دریغ نمیکند.
وی با بیان اینکه در سال اول اجرای برنامه ۵ ساله هفتم (۱۴۰۳) بخشی از برنامههای آبفا خراسان رضوی عملیاتی شد اظهار کرد: در انتهای سال گذشته به همت دولت حجم زیادی از منابع مالی طرحها و پروژهها تامین شد.
وی پروژههای در دست اجرا را زنده و پویا توصیف کرد و در همین رابطه به تامین اعتبار پروژه فاضلاب شهرک ولیعصر تربت حیدریه به میزان هزارو ۱۰۰ میلیارد ریال اشاره و پیش بینی کرد پروژه فاضلاب شهر نسر تربت حیدریه هم مهرماه امسال به اتمام برسد.
به گفته وی پروژه فاضلاب روستای بیدوی شهرستان زاوه در حال اجرا است و پکیج فاضلاب شهر قوچان نیز در آستانه بهرهبرداری است.
وی ساخت مخازن جدید با هدف افزایش تاب آوری شهرها و روستاها در زمان بروز حادثه و جبران عقب ماندگی در این بخش را از برنامههای دیگر آبفا استان نام برد و اعلام کرد: مخزن ۵ هزار شهر تربت حیدریه طی ۱۰ ماه احداث شد و بنا است سالانه ۵۰ هزار متر مکعب مخزن جدید در سطح استان احداث شود.
وی سپس از نهادینهسازی فرهنگ مدیریت مصرف آب در جامعه به عنوان یک راهبرد در آبفا نام برد که در قالب برنامههای فرهنگی پیگیری میشود.
امامی ادامه داد: آموزش راههای صرفه جویی به دانش آموزان مقطع ابتدایی در استان با تحقق همین هدف دنبال میشود به گونهای که دانش آموزان با انتقال آموختههای خود به درون خانوادهها، در واقع به عنوان همیاران آبفا عمل میکنند.
پایان