90 هزار سهامدار بومی در طرح زیست پالایشگاه سبز حضور دارند/ساخت 70 درصد ماشین آلات توسط 48 شرکت داخلی

برنا – گروه اقتصادی: فرشاد مقیمی رئیس هیات عامل سازمان گسترش صنایع در نشست خبری معرفی طرح های بیو ایمپلنت و پالایشگاه سبز گفت: در ابتدا فقط ایدرو سرمایه گذار بود اما با یک مدل ابتکاری 90 هزار سهامدار بومی در این طرح مشارکت کردند و با وجود تحریم ها 70 درصد ماشین آلات و تجهیزات توسط 48 شرکت داخلی ساخته شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا در نشست خبری رئیس هیئت عامل ایدرو فرشاد مقیمی با اشاره به افتتاح دو طرح ملی گفت: هفته آینده در استان کرمانشاه دو طرح زیست پالایشگاه و بیو ایمپلنت که با مشارکت بخش خصوصی به مرحله تولید رسیده افتتاح خواهد شد این طرح ها برای اولین بار در کشور اجرا می شوند و علاوه بر اشتغال زایی تاثیر زیادی در جلوگیری از خروج ارز و صادرات خواهند داشت.
مقیمی در خصوص طرح بیو اتانول گفت: مطابق اصل 44 دستگاه های دولتی اجازه سرمایه گذاری و اجرا طرح های تولیدی ندارند به غیر از دستگاه های توسعه ای، این دستگاه ها در مناطق یا حوزه هایی که بخش خصوصی تمایلی برای حضور در آنها ندارد می تواند سرمایه گذاری کند در این طرح نیز ابتدا سرمایه گذاری از سوی این سازمان بود اما در میانه طرح بخش خصوصی وارد شد و شرکت تبدیل به سهامی عام شد.
وی افزود: مدل اجرایی سهامی عام شدن ایت شرکت به نحوی بود که وزارت اقتصاد به تمام دستگاه ها ابلاغ کرد که از این مدل برای عرضه سهام زیر مجموعه های خود پیروی کنند اکنون این زیست پالایشگاه 90 هزار سهامدار خرد دارد که اکثر آنها مردم منطقه هستند و آنها شریک ما محسوب می شوند و تمام 220 نفر شاغل در این پالایشگاه از نیروهای بومی هستند.
مقیمی افزود: در این زیست پالایشگاه 200 هزار لیتر در روز بیواتانول و 66 هزار تن در سال کنجاله تولید می شود. برای تولید بیواتانول از نشاسته ذرت استفاده کرده ایم و سایر محصول نشاسته نیز تبدیل به خوراک دام می شود و در اختیار دامداری ها قرار می گیرد.
معاون وزیر صمت اتانول زیستی را یکی از نیازهای کشور برشمرد و با یادآوری اینکه به دلیل شرایط تحریمی بسیاری از کشورها حاضر نشدند برای ورود این فناوری به ایران با کشورمان همکاری کنند، افزود: با تکیه بر سازندگان داخلی و شرکتهای دانش بنیان، ۴۸ واحد صنعتی این طرح را مورد پالایش قرار دادند.
وی با بیان اینکه ۹۰ کشور از اتانول برای بنزین استفاده میکنند، افزود: طرح دوم در این زمینه در استان کهگیلویه و بویراحمد در دست اجراست که ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مقیمی یکی از اهداف این طرح را کاهش مصرف سوختهای فسیلی عنوان کرد و افزود: ایدرو به طرحهایی ورود میکند که بخش خصوصی امکان سرمایه گذاری و خطر پذیری در آن ندارد را ندارد.
رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران رفع ناترازی و کاهش آلایندههای زیست محیطی را دو هدف اصلی در بحث نوسازی و بازسازی صنایع برشمرد و گفت: این اولویتها بیش از گذشته تعریف شده و دولت چهاردهم منابع مالی را پیش بینی کرده است.
مقیمی با اشاره به اجرای طرح بیوایمپلنت در استان کرمانشاه گفت: میزان مشارکت بخش خصوصی در این طرح ۶۰ درصد است و با بهره برداری از آن سالانه ۱۲ تا ۱۵ میلیون دلار از خروج ارز جلوگیری میشود.
رئیس ایدرو میزان سرمایه گذاری در این طرح را هفت میلیون دلار برشمرد و با بیان اینکه سازمان غذا و دارو مجوز اجرای این طرح را صادر کرده است، گفت: این طرح منجر به ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم برای هزار نفر نیروی کار بومی شده است.
پایان