تبدیل ۱۵۴ قطعه پراکنده به ۳۴ بلوک کشاورزی در طرح یکپارچهسازی اراضی لرستان

مدیر امور اراضی استان لرستان به یکپارچهسازی اراضی کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: این طرح در سطحی حدود ۸۷۰ هکتار اجرا شده و ۱۵۴ قطعه زمین پراکنده به ۳۴ بلوک بزرگ تبدیل شدهاند.
بهرام میردریکوند رئیس امور اراضی استان لرستان در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در یکی از مهمترین پروژههای سرمایهگذاری استان، گاوداری صنعتی در زمینی به وسعت ۸۰ هکتار در حال اجراست که تاکنون زمینه اشتغال مستقیم برای ۷۰۰ نفر و غیرمستقیم برای ۱۰۰ نفر را فراهم کرده است. این مجموعه قرار است تا پایان سال با هزار رأس دام به بهرهبرداری برسد و با تکمیل فاز نهایی ظرف دو سال آینده، به یکی از بزرگترین گاوداریهای شیری کشور تبدیل شود.
وی افزود: این پروژه با سرمایهگذاری ۱۵۰۰ میلیارد تومانی و رکوردی بیسابقه در واگذاری اراضی ملی در کمتر از ۴۳ روز، توسط شرکت بخش خصوصی و با همکاری امور اراضی به سرانجام رسیده است.
میردریکوند در ادامه به پروژه بزرگ یکپارچهسازی اراضی کشاورزی نیز اشاره کرد و تصریح کرد: این طرح در سطحی حدود ۸۷۰ هکتار اجرا شده و ۱۵۴ قطعه زمین پراکنده به ۳۴ بلوک بزرگ تبدیل شدهاند. این پروژه نقش مهمی در افزایش بهرهوری دارد و با راهاندازی دو ایستگاه پمپاژ آب از سد مرو و سرمایهگذاری ۱۸ میلیارد تومانی مدیریت آب و خاک همراه بوده است.
رئیس امور اراضی لرستان همچنین از احداث سردخانه ۷ هزار تنی توسط شرکت «عقیق زاگرس» خبر داد و اظهار کرد: در مراحل نهایی واگذاری اراضی این پروژه، بررسیهای فنی شخصاً انجام شد و با شناسایی قابلیت کشاورزی زمین مورد نظر، از واگذاری بهعنوان اراضی ملی جلوگیری شد. این اقدام در جهت حفظ اراضی مستعد کشاورزی و استفاده بهینه از منابع طبیعی صورت گرفت.
میردریکوند با تاکید بر پاسخگویی به مطالبات کشاورزان، بیان داشت: ر تمام این بازدیدها تلاش شد ضمن شنیدن دغدغههای بهرهبرداران، پاسخهایی درخور و مبتنی بر قانون داده شود. امور اراضی لرستان خود را متعهد به پشتیبانی از تولیدکنندگان واقعی بخش کشاورزی میداند.
حتماً شیما جان، متن زیر بهصورت یک **گزارش خبری رسمی و ساختارمند** تنظیم شده و قابل استفاده برای رسانههاست. اگر لازم داری برای فضای شبکه اجتماعی یا مخاطب خاصی بازنویسی کنم، خوشحال میشم کمک کنم:
رئیس امور اراضی استان لرستان با اشاره به اینکه در پروژه رفع تداخلات اراضی، ظرف تنها دو هفته زمین آزاد و سند تکبرگ آن صادر شد خاطرنشان ساخت: ین اقدام در راستای تغییر کاربری زمین برای اجرای یک زنجیره تولید شامل سردخانه، کارخانه تولید کنسانتره و خوراک کودک مبتنی بر سبزیجات و میوهها صورت گرفت. این طرح با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی و اشتغالزایی مستقیم برای ۵۰۰ نفر و غیرمستقیم برای ۱۵۰۰ نفر، بدون دریافت تسهیلات بانکی اجرا شده است.
وی از سرعت بالا در صدور مجوز تغییر کاربری و برگزاری کمیسیونهای تبصره ۲ ماده ۱ خبر داد و گفت: در سریعترین زمان ممکن، فاز اول این پروژه با ظرفیت هزار تن راهاندازی شد و حتی تولید نیز آغاز شده است.
رئیس امور اراضی لرستان همچنین به پیشرفت چشمگیر پروژه رفع تداخلات در استان اشاره کرد و تصریح کرد: در حال حاضر ۴۸۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی لرستان تثبیت شده و ۹۳ درصد پروژه رفع تداخلات به سرانجام رسیده است. در مجموع ۱۳۸۸ پرونده تداخل رفع شده و ۳۹۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی نیز سنددار شدهاند.
میردریکوند همچنین از پروژهای مهم در حوزه واگذاری اراضی ملی به منظور اجرای طرحهای صنعتی تاکید کرد که در دو فاز با مساحت مجموع ۱۹.۶ هکتار در حال اجراست.
وی بیان داشت: صدور سند برای این اراضی مشروط به اخذ پروانه بهرهبرداری است و اداره کل منابع طبیعی استان آماده همکاری در این زمینه است.
وی با بیان اینکه طرح تولید سازههای فلزی با استفاده از ورقهای گالوانیزه نیز با سرمایهگذاری ۳۳ میلیون یورویی تاکنون پیش رفته اظهار داشت: برای تکمیل پروژه نیاز به ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است. در صورت تأمین اعتبار، پروژه در کمتر از ۱۰ ماه به بهرهبرداری کامل میرسد.
میردریکوند به ظرفیت بالای استان لرستان در حوزه اراضی کشاورزی اشاره کرد و گفت: استان لرستان با ۲۸ هزار کیلومتر مربع مساحت، دارای ۵۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و بیش از ۲.۲ میلیون هکتار اراضی ملی است. با جمعیت حدود ۱۵۰ هزار کشاورز، سهم قابل توجهی در امنیت غذایی کشور دارد.
پایان رفع تداخلات اراضی کشاورزی تا شهریور/ رکورد جدید اجرای احکام قطعی زمین در کشور
مدیر امور اراضی استان لرستان از پیشرفت چشمگیر در اجرای پروژههای کلان سازمان امور اراضی خبر داد و گفت: استان لرستان در سال ۱۴۰۰ تنها موفق به رفع تداخل در ۸۹ پلاک شده بود، اما با تلاشهای صورتگرفته، این رقم به بیش از ۴۳۸۸ پلاک رسیده و به مرحله نهایی رسیدهایم. انشاءالله با حمایتهای مدیران بالادستی، جشن پایان پروژه رفع تداخلات را تا شهریور برگزار خواهیم کرد.
وی با اشاره به حدنگاری ۳۹۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی لرستان افزود: در این مدت بیش از ۲۰ هزار قطعه سند تکبرگ صادر شده که اقدامی بیسابقه در استان محسوب میشود.
میردریکوند هنر مدیریت امور اراضی را در هدایت تغییر کاربریها به سمت فعالیتهای کشاورزی دانست و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰، از مجموع ۳۴۴ مورد تغییر کاربری، ۵۰ درصد طرحهای کشاورزی بودند. این نسبت در سال ۱۴۰۲ به ۶۸ درصد افزایش یافته که نشاندهنده جهتگیری صحیح در مدیریت اراضی است.
مدیر امور اراضی لرستان همچنین از جهش قابل توجه در پروژههای یکپارچهسازی اراضی کشاورزی خبر داد و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰ فقط یک پروژه اجرا شد اما در سال ۱۴۰۲ این رقم به ۶ پروژه با مجموع مساحت ۱۴۰۵ هکتار رسید. امیدواریم این عدد در سال آینده دو رقمی شود.
وی با بیان اینکه در بخش نظارت بر طرحها نیز لرستان عملکرد قابل توجهی داشته است خاطرنشان ساخت: در سال ۱۴۰۳، تمام ۱۶۷۶ طرح ثبتشده تحت نظارت کامل قرار گرفتند.
میردریکوند از اجرای بیسابقه احکام قطعی زمینهای کشاورزی نیز خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۰ تنها ۸ رأی قطعی اجرا شد، اما این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۱۱۸ رأی رسید که بهجرات میتوان گفت سنگینتر از مجموع عملکرد بسیاری از استانهای کشور است.
وی در پایان با اشاره به اجرای تبصره قانونی مربوط به برخورد با تغییر کاربریهای غیرمجاز گفت: در سال ۱۴۰۳، با وجود تعهد ۹۷۵ مورد، موفق به ثبت رکورد ۱۳ مورد برخورد قاطع شدیم. این دستاورد بیسابقهای در تاریخ امور اراضی استان لرستان است.
پایان