اقتصاد

اتصال سامانه مودیان به سامانه جامع تجارت؛ گامی مؤثر در شفاف‌سازی بیشتر و بهبود تخصیص سهمیه مواد اولیه

برنا – گروه اقتصادی: در راستای شفاف‌سازی بیشتر محصولات معدنی و به دستور معاون وزیر صمت، پروژه اتصال سامانه مودیان مالیاتی به سامانه جامع تجارت با برنامه‌ریزی دفتر صنایع معدنی وزارت صمت و همکاری مرکز فاوا وزارت صمت عملیاتی و هم اکنون وارد فاز اجرا شده است.

«محمدرضا کریمی» مدیرکل صنایع معدنی وزارت صمت، با بیان این مطلب اظهار کرد: دفتر صنایع معدنی به‌عنوان زیر مجموعه معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت و در جایگاه سیاست‌گذار تخصصی در حوزه مواد اولیه، این طرح را با هدف تقویت نظام توزیع، شفاف‌سازی فروش و عدالت‌بخشی در تخصیص منابع، پیشنهاد داده و از آغاز در فرآیند طراحی و اجرای آن نقش فعال داشته است.

وی افزود: دفتر صنایع معدنی به‌عنوان زیر مجموعه معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت و در جایگاه سیاست‌گذار تخصصی در حوزه مواد اولیه، این طرح را با هدف تقویت نظام توزیع، شفاف‌سازی فروش، و عدالت‌بخشی در تخصیص منابع، پیشنهاد داده و از آغاز در فرآیند طراحی و اجرای آن نقش فعال داشته است، «وجیه‌الله جعفری» معاون امور معادن و صنایع معدنی، پروژه اتصال سامانه مودیان مالیاتی به سامانه جامع تجارت را گامی مؤثر در شفاف‌سازی و بهبود تخصیص سهمیه مواد اولیه عنوان کرد.

مدیرکل صنایع معدنی وزارت صمت، با بیان اینکه پروژه اتصال سامانه مودیان مالیاتی به سامانه جامع وارد فاز عملیاتی شد، تصریح کرد: این اقدام که با همکاری مرکز فاوا وزارت انجام و با هدف یکپارچه‌سازی اطلاعات فروش واقعی بنگاه‌های تولیدی و بهره‌گیری از آن در سیاست‌گذاری‌های مرتبط با تخصیص سهمیه مواد اولیه و کنترل عرضه در زنجیره تأمین صنایع معدنی است.

وی اضافه کرد: پیش‌تر الگوریتم سهمیه‌بندی مواد اولیه برای سه ماده اولیه شامل کاتد مس، آلومینیوم و ورق گرم، در بستر سامانه جامع تجارت بود. این الگوریتم جدید با استفاده از اطلاعات فروش ثبت‌شده در این سامانه، مبنای تخصیص سهمیه قرار گرفته و موجب بهبود شفافیت شده است.

کریمی ادامه داد: از مزایای این سامانه می‌توان به دسترسی داده‌های دقیق و به‌روز از میزان فروش واقعی تولیدکنندگان، سرعت در ثبت و گزارش‌گیری فروش در سامانه‌های مجزا اشاره کرد که با اتصال سامانه مودیان به سامانه جامع تجارت یک مرجع داده‌ای واحد، معتبر و برخط برای تصمیم‌گیری ایجاد کرده است.

وی تاکید کرد: در مدل جدید، اطلاعات فاکتور‌های مالیاتی ثبت‌شده در سامانه مودیان، پس از تأیید صحت، به‌صورت خودکار به سامانه جامع تجارت منتقل شده و با اطلاعات محموله‌های ثبت‌شده در این سامانه تطبیق داده می‌شوند.

مدیرکل صنایع معدنی وزارت صمت افزود: این تطبیق به‌صورت الگوریتمی و با رعایت شاخص‌های مشخص انجام خواهد شد. نتیجه این فرآیند، تشکیل یک تصویر دقیق و به‌روز از عملکرد فروش هر واحد تولیدی است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر فرآیند‌های فنی اتصال دو سامانه وارد فاز عملیاتی شده و به‌زودی اجرای عمومی این طرح برای مواد اولیه‌ای نظیر کاتد مس، آلومینیوم و ورق گرم آغاز خواهد شد، خاطرنشان کرد: در این مرحله، تمامی واحد‌های تولیدی که مشمول دریافت مواد اولیه هستند، ملزم خواهند بود اطلاعات فروش خود را به‌صورت دقیق در سامانه مودیان ثبت کرده و از صدور فاکتور‌های بدون شناسه کالا خودداری کنند.

کریمی با تاکید بر اینکه در کنار این تحول سیستمی، آموزش و اطلاع‌رسانی به بنگاه‌های اقتصادی نیز به‌عنوان رکن مکمل در حال پیگیری است، گفت ایجاد دستورالعمل‌های اجرایی، پشتیبانی، پاسخ‌گویی و راهنمای ثبت صحیح فاکتور‌ها از جمله اقداماتی است که برای کاهش خطا و اطمینان از پیاده‌سازی مؤثر این اتصال انجام می‌شود. در مجموع، اجرای کامل این پروژه می‌تواند گام بلندی در جهت داده‌محور شدن تصمیمات سیاست‌گذارانه، چابک‌سازی روند تأمین مواد اولیه در کشور باشد.

پایان

نمایش بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا