تسیهلات 7 همتی به واحدهای صادرات محور/ کمک به واحدهای اقتصادی آسیب دیده از جنگ

برنا – گروه اقتصادی: پیام باقری گفت: در جلسه هماهنگی با مدیرعامل بانک توسعه صادرات در راستای تقویت واحدهای تولیدی و بازرگانی صادرات محور از سوی بانک توسعه صادرات تا سقف 7 همت تسهیلات به این واحدها تعلق خواهد گرفت همچنین واحدهای آسیب دیده از جنگ با معرفی از سوی اتاق بازرگانی ایران تسهیلات خواهند گرفت.
در جنگ ۱۲ روزه واحدهای تولیدی علاوه بر اینکه مورد هجوم جنگندهها و موشکهای رژیم صهیونیستی قرار گرفتند، اکنون با اثرات ثانویه جنگ که مهمترین آنها رکود و کاهش فروش است درگیر هستند. از سوی دیگر مشکلات تامین مواد اولیه، نقل و انتقال بانکی و خرید قطعات بیش از قبل شده است. تمام این عوامل در کنار ناترازی انرژی و قطع برق سبب شده که شرایط برای فعالیت واحدهای اقتصادی سختتر از گذشته شود.
اتاق بازرگانی ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی و نماینده تشکلها و انجمنهای مختلف تلاش میکند تا با همکاری با وزارتخانهها و نهادهای مختلف بستههای حمایتی برای واحدهای تولیدی و بازرگانی تعریف کند. در همین راستا، جلسه هماهنگی بین روسای کمیسیونهای مختلف با رئیس بانک توسعه صادرات برگزار شد و در نهایت مقرر شد کارگروه مشترک برای هماهنگی تشکیل شود.
پیام باقری نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی برنا در خصوص جلسه اتاق بازرگانی ایران با مدیرعامل بانک توسعه صادرات گفت: این جلسه به منظور هماهنگی و همگرایی بیشتر با این بانک تخصصی در جهت تقویت واحدهای تولیدی و بازرگانی که در حوزه صادرات فعال هستند انجام شد.
وی ادامه داد: ماموریت ذاتی بانک توسعه صادرات حمایت و توسعه از واحدهای فعال در حوزه صادرات است. بر همین اساس برای هدفمند کردن این حمایت، کاهش بوروکراسیهای اداری، سرعت در تخصیص اعتبارات و سایر خدمات بانکی مقرر شد کارگروه مشترکی با این بانک تشکیل شود. این کارگروه با محوریت بانک توسعه صادرات و با حضور مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی ایران و کمیسیونهای مرتبط تشکیل خواهد شد. انتظار داریم با فعالیت این کارگروه منابع بانک توسعه صادرات به صورت هدفمند و با کمترین میزان انحراف به بخش خصوصی واقعی و واحدهای تولیدی صادرات محور و مجموعه بازرگانی که که در حوزه صادرات فعالیت میکنند اختصاص پیدا کند. ضمن آنکه این کارگروه میتواند ابزارهای جدید تامین مالی و خدمات مناسب با شرایط روز را تعریف کند و موانع تامین مالی را شناسایی کند.
در ادامه افشین خانی مدیرعامل بانک توسعه صادرات نیز با بیان اینکه این بانک کاملا دولتی است گفت: هیچ واحد اقتصادی زیر مجموعه این بانک فعالیت نمیکند و ما به هیچ عنوان سمت بنگاه داری نرفتیم بر همین اساس تمام اعتبارات خود را برای واحدهایی که در حوزه صادرات فعالیت میکنند اختصاص دادیم.
وی ادامه داد: این بانک تا سقف ۷ همت به هر واحدی تسهیلات پرداخت میکند به شرطی که در راستای مقرراتی که بانک مرکزی تعیین کرده و به میزان معین شده در ترازنامه رشد داشته فعالیت کرده باشد. از طرفی برای حمایت از واحدهایی که در جنگ ۱۲ روزه آسیب دیدند با معرفی اتاق بازرگانی ایران به این واحدها تسهیلات پرداخت خواهد شد.
ناترازی انرژی و قطعی برق مداوم واحدهای تولیدی از یک سو و جنگ ۱۲ روزه از سوی دیگر؛ همگی سبب شد که شدت رکود بیش از گذشته شود. وزارت صمت و دولت سعی کردند در قالب بستههای حمایتی از واحدهای اقتصادی حمایت کنند، اما به باور اکثر کارشناسان این بستهها نقش مسکن را دارد و تا زمانیکه بازار تقاضا تحریک نشود و گردش نقدینگی در بازار و خرده فروشیها صورت نگیرد وضعیت اقتصاد کشور تغییری نخواهد کرد و رکود تورمی بیش از گذشته خواهد شد.
پایان