افزایش سهم بیمه های درمان

برنا – گروه اقتصادی: عملکرد سهماهه نخست بازار بیمه در سال ۱۴۰۴ از رشد قابلتوجه سهم بیمههای درمان و تغییر در ترکیب رشتههای بیمهای حکایت دارد و درعینحال، نسبت خسارت بیش از شش واحد افزایش داشته است.
آمار منتشرشده درباره عملکرد بازار بیمه کشور در سه ماه نخست سال ۱۴۰۴، نشاندهنده رشد قابلتوجه در برخی شاخصهای کلیدی از جمله حق بیمه تولیدی، تعداد بیمهنامههای صادره و خسارتهای پرداختی است.
بر اساس این آمار، میزان حق بیمه تولیدی شرکتهای بیمه به ۱۶۵.۹ هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۴۴.۲ درصدی را تجربه کرده و همچنین ۱۸.۱ میلیون فقره بیمهنامه صادر شده که نشاندهنده رشد ۲.۸ درصدی نسبت به سال گذشته است.
رشد بیمه درمان همچنان در اوج
در بخش مربوط به بیمه درمان، رشد قابلتوجه سهم این رشته به واسطه اجرای آییننامههای شماره ۹۴.۱ و ۹۴.۲ و بررسی شرایط قراردادهای درمان گروهی بزرگ و دریافت حق بیمه بابت قراردادهای بزرگ درمان گروهی در شرکتهای بیمه دانا و ملت به ترتیب با صندوق بازنشستگی کشوری و گروه ایرانخودرو در فروردین سال ۱۴۰۴ و قرارداد شرکت بیمه دی با سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در اردیبهشت سال جاری است.
در محاسبه نسبت خسارت حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق بیمه تولیدی برحسب درصد، مبالغ خسارتهای معوق، ذخایر حق بیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینههای اداری – عمومی در نظر گرفته نمیشود.
شایانذکر است، بررسی آمار عملکرد بازار بیمه از حیث “نسبت خسارت” در این مدت نمیتواند ارزیابی مطلوبی از آن در دسترس قرار داده و فعالیت واقعی را نشان بدهد، چرا که باگذشت تنها سه ماه از سال، دریافت کامل حق بیمه مربوط به برخی از بیمهنامههای صادره در این مدت انجام نگرفته و تا پایان سال وصول خواهند شد.
آمارها نشان میدهد در سهماهه اول سال ۱۴۰۴، شرکت بیمه دی با ۲۰.۶ درصد سهم از حق بیمه تولیدی بازار بیمه، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.
شرکتهای بیمه در بخش پرداخت خسارات چه عملکردی داشتند
نسبت خسارت بازار بیمه در سهماهه اول سال ۱۴۰۴ با ۶.۱ واحد افزایش در مقایسه با سال گذشته به ۴۳.۶ درصد رسیده است.
بر اساس این گزارش تعداد خسارت پرداختشده در صنعت بیمه طی دوره موردبررسی با ۲۴.۴ درصد رشد به بیش از ۲۳.۷ میلیون مورد رسیده که تفاوت چشمگیری را به رخ میکشد.
به عبارتی دیگر شرکتهای بیمه در سه ماه نخست سال جاری ۷۲.۲ هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت کردهاند که به نسبت سال گذشته در این بازه زمانی ۶۷.۷ درصد رشد را نشان میدهد.
باوجود این رشد، نسبت خسارت (نسبت خسارت پرداختی به حق بیمه تولیدی) با افزایش ۶.۱ واحدی به ۴۳.۶ درصد رسیده که البته باید توجه داشت که این نسبت در ابتدای سال به دلیل عدم وصول کامل حق بیمه برخی قراردادها، نمیتواند معیار دقیقی برای تحلیل نهایی عملکرد باشد.
گفتنی است وفق مصوبات جلسه شورایعالی بیمه به استناد ماده ۴۱ قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمهگری و سایر قوانین و مقررات مربوط و نظر به مغایرت عملکرد مؤسسه بیمه زندگی هامرز با اساسنامه و برنامه جامع عملیاتی کسبوکار مصوب و مقررات مربوط از جمله ضوابط تأسیس و فعالیت مؤسسات بیمه غیردولتی و آییننامه سرمایهگذاری و عدم فعالیت بیمهگری معنیدار مقرر کرد که شرکتهای بیمه زندگی هامرز، پردیس و هوشمند فردا به ترتیب در رشته بیمه زندگی غیراندوختهدار، اتومبیل و کلیه رشتههای بیمه به مدت ۳ ماه تعلیق شوند که البته در آخرین نشست این شورا برخی تعلیقها لغو شده که اطلاعات مربوط به آن در پورتال رسمی بیمه مرکزی قابلدسترسی است.
پایان