تحقق خودکفایی شکر با راهاندازی کارخانجات فرآوری

برنا – گروه اقتصادی؛ معاون وزیر جهادکشاورزی از هدفگذاری برای تولید ۱۰۰ درصدی شکر مورد نیاز کشور تا پایان برنامه هفتم توسعه پیشرفت کشور خبر داد.
غلامرضا گل محمدی اظهار داشت: برای خودکفایی در تولید شکر دو برنامه شامل تغییر فصل کشت چغندرقند از بهاره به پاییزه و افزایش عملکرد نیشکر در واحد سطح را دنبال میکنیم.
وی توضیح داد: با توجه به کاهش بارندگی و محدودیت منابع آبی، توسعه کشت چغندر پاییزه برنامهریزی شده و در پاییز سال گذشته سطح کشت این محصول به ۳۰ هزار هکتار رسید.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: با کشت چغندرقند پاییزه در سطح ۳۰ هزار هکتار، ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب صرفهجویی شده است.
وی استفاده از ارقام داخلی و خارجی چغندرقند و بهرهمندی از شرکتهای دانشبنیان را از جمله برنامهها در راستای خودکفایی ۱۰۰ درصدی شکر عنوان کرد.
گلمحمدی تصریح کرد: سیاست ما این است که همزمان با واردات برخی ارقام خارجی چغندرقند، بذر چغندرقند داخلی را نیز صادر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۳۰۰ تن بذر چغندرقند از کشور صادر شد.
رئیس سازمان تات اذعان داشت: در برنامه خودکفایی به دلیل محدودیت آب، در کشت چغندرقند پاییزه، ارقام خارجی وارداتی نیز استفاده خواهد شد.
گلمحمدی در همین حال بر راهاندازی کارخانه قند و شکر برای فرآوری چغندرقند پاییزه بهویژه در استان خوزستان تاکید کرد و گفت: با راهاندازی و فعالیت این کارخانه فراوری به خودکفایی شکر خواهیم رسید.
وی درباره برنامه نیشکر نیز تصریح کرد: با رایزنیهایی که با کشور چین داشتهایم، به دنبال واردات ارقام جدید نیشکر با عملکرد بالا و مصرف آب کمتر هستیم.
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: در این راستا کارشناسانی از بخش خصوصی برای آموزش در حوزه نیشکر به چین اعزام خواهند شد.
پایان