اقتصاد

صرفه جویی 3 میلیون لیتری در مصرف گازوییل با سامانه سپهتن

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محسن محمدپور  مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت با تأکید بر چالش‌های انرژی در کشور به‌ویژه در فصل زمستان و تابستان اظهار کرد: در فصول مختلف سال، کشور با چالش‌های جدی در تأمین گاز و سایر سوخت‌ها مواجه است. اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی نسبت به پروژه‌های افزایش تولید، هزینه و زمان کمتری دارد و پیچیدگی آن نیز بسیار پایین‌تر است.

وی افزود: برای توسعه یک میدان گازی یا احداث فاز پالایشگاهی، نیاز به صرف زمان و منابع قابل توجهی است؛ در حالی که در پروژه‌های بهینه‌سازی، با هزینه و زمان اندک می‌توان به نتایج بزرگی دست یافت.

محمدپور با اشاره به محاسبات انجام‌شده در این زمینه ادامه داد: ظرفیت بهینه‌سازی در کشور معادل صرفه‌جویی 4 میلیون بشکه نفت خام است. این ظرفیت در حوزه‌های مختلفی مانند صنعت، ساختمان و حمل‌ونقل قابل تحقق است.

وی  گفت: در بخش حمل‌ونقل ریلی شاهد استقبال ویژه سرمایه‌گذاران از طرح‌های مسافری هستیم که دلیل آن نیز جذابیت بالای این پروژه‌هاست. از خانم دکتر صادق (وزیر راه و شهرسازی) تقاضا دارم تدبیری بیندیشند که در سایر پروژه‌های حوزه ساختمان و حمل‌ونقل نیز چنین جذابیتی ایجاد شود تا سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نیز به‌عنوان بنگاه اقتصادی وارد این عرصه‌ها شوند.

مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت همچنین با اشاره به اهمیت سامانه‌های مرتبط با حوزه حمل‌ونقل افزود: متأسفانه از زمان تصویب سامانه سپهتن مدتی گذشته، در حالی که با اجرای کامل آن‌ها می‌توان روزانه تا 3 میلیون لیتر در مصرف فرآورده‌هایی نظیر نفت‌گاز صرفه‌جویی کرد.

وی یادآور شد: در چارچوب ماده 12 دو مصوبه مهم در زمینه حمل‌ونقل در اختیار داریم؛ یکی مربوط به ناوگان ریلی با حجم سرمایه‌گذاری 7.5 میلیارد دلاری و دیگری مربوط به نوسازی ناوگان سنگین برون‌شهری که در مجموع حدود 13 میلیارد دلار ارزش دارد.

محمدپورابراز امیدواری کرد با استفاده از همه ظرفیت‌ها و اجرای کامل این طرح‌ها، ناترازی در حوزه سوخت مایع در کشور کاهش یابد و از مقام عالی وزارت راه و شهرسازی برای حمایت از این رویکردها قدردانی کرد.

انتهای پیام/

نمایش بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا