مدیریت بحران دولت همراه با سیستم توزیع بخش خصوصی مانع بحران در اقلام اساسی شد/ در جنگ 12 روزه هیچ منطقه ای دچار کمبود کالا نشد این یعنی عملکرد عالی دولت در بحران

برنا – گروه اقتصادی: با ترور هنیه در دومین روز کاری دولت چهاردهم مشخص شد که مخالفان نظام نمی خواهند دولت برنامه های خود را اجرا کند، اکنون با گذشت یکسال از عمر دولت و با وجود افزایش تحریم ها در جنگ 12 روزه هیچ مشکلی در تامین اقلام اساسی به وجود نیامد. دولت توانست علاوه بر مدیریت بحران، با افزایش همبستگی ملی و با کمک بخش خصوصی تمام نیاز کشور را تامین کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا در آستانه اولین سالگرد دولت چهاردهم، مردم و دولت ایران از دومین جنگ تحمیلی سرافراز بیرون آمدند این درحالیست که از دومین روز کاری این دولت بحرانها آغاز شد و مهمان رسمی دولت ایران در مراسم تحلیف در خاک کشور ترور شد تا این پیام از سوی مخالفان جمهوری اسلامی ارسال شود که اجازه نخواهیم داد دولت چهاردهم بتواند برنامههای خود را اجرا کند.
حالا با گذشت یکسال از این رویداد در حالیکه ترورها، جنگ ها، تحریمها و فشارها بیش از هر زمان دیگر شده؛ همبستگی دولت و ملت ایران بیش از گذشته شده است. رهبری انقلاب نیز با حمایت قاطع خود از دولت و دستور اکید به تمام قوا و نهادها در همکاری و هماهنگی با دولت این پیغام را به جامعه داده که امروز فقط ایران و تمامیت ارزی کشور مهم است و اختلاف افکنی و تضعیف دولت هیچ جایگاهی در سیاستهای نظام ندارد.
فرشید شکر خدایی رئیس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی برنا در خصوص همکاری و همبستگی ملی اظهار کرد: جنگ ۱۲ روزه درسها و تجربههای زیادی برای همه اقشار کشور داشت از فعالین بخش خصوصی و اصناف تا نیروهای نظامی و امنیتی؛ اکنون عقل حکم میکند که از این تجربهها درس بگیریم و در راستای پیشرفت کشور از این تجربیات استفاده کنیم.
وی در خصوص عملکرد دولت در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: مدیریت بحرانی که در زمینه آرد، روغن، کالاهای اساسی و لجستیک انجام شد قابل قبول بود به خصوص در حوزه توزیع ارد که تمام مراحل آن توسط بخش خصوصی صورت گرفت عملکرد آن عالی بود به طوریکه در هیچ نقطه کشور گزارشی از کمبود آرد نداشتیم.این اتفاقات نشان دهنده این است که اگر مسولیت را به مردم واگذار کنیم و در شرایط بحران و جنگ از مردم و بخش خصوصی کمک بگیریم کارها به بهترین شکل انجام خواهد شد و مشکلات به مراتب کمتر خواهد شد، زیرا دیگر اسیر بوروکراسی و کارهای اداری نخواهند بود. در شرایط جنگی و بحران، سرعت عمل بخش مهمی از کار است.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی ایران افزود: ما این چابکی و سرعت را در جنگ ۱۲ روزه مشاهده کردیم. وقتی جمعیت زیادی به سمت شهرهای شمالی کشور رفت و مصرف کالا در آن منطقه افزایش یافت سیستم توزیع که توسط بخش خصوصی اداره میشود توانست در کمترین زمان نیازهای مردم را در شمال کشور تامین کند و پس از ۲۴ ساعت تمام اقلام اساسی در فروشگاهها موجود شد. این مدت زمان هم به علت شلوغی و بسته شدن جادهها بود، زیرا کالا موجود و سیستم لجستیکی آماده بود، اما زیرساختهای جادهای ما توان تحمل این بار ترافیکی به وجود آمده را نداشت.
شکرخدایی ادامه داد: با وجود آنکه این جنگ ۱۲ روزه بدون هیچ آمادگی و هشدار قبلی به وقوع پیوست هیچ نقطه کشور دچار کمبود کالا یا بحران نشد. این مسئله نشان از مدیریت قوی بحران توسط دولت و پای کار بودن بخش خصوصی برای تامین آسایش ونیازهای مردم دارد. این هماهنگی و تعهد یعنی وقتی بحث کشور و مردم به میان میآید همه اقشار، اعم از دولت، صنعتگر، بازرگان و اصناف متحد میشوند و از تمام ظرفیتهای خود استفاده میکنند. ما شاهد بودیم که در این ۱۲ روز بخش خصوصی در حوزه توزیع و لجستیک چه ظرفیت عظیمی دارد و باید در برنامههای توسعهای و کلان کشور از این ظرفیت استفاده کنیم و تا میتوانیم آنرا تقویت کنیم.
وی یادآور شد: البته باید به این موضوع توجه داشته باشیم که این تاب آوری حدی دارد و اگر میخواهیم آستانه تاب آوری را بالا ببریم باید با سیاستهای کوتاه مدت و میان مدت آنرا تقویت کنیم؛ به طور مثال در طول این جنگ ۱۲ روزه شاهد افزایش سرعت ترخیص کالاها از گمرکات بودیم این افزایش سرعت برای این بود که کالاها در گمرک رسوب نکند و کارخانهها دچار کمبود مواد اولیه نشوند، بانک مرکزی در کوتاهترین زمان تخصیص ارز را انجام میداد تا در روند واردات اخلال به وجود نیاید، دستورالعملهایی برای تسهیل صادرات صادر شد در حالیکه میدانیم پس از افزایش شدت تحریمهای نفتی بخش مهمی از ارز مورد نیاز کشور از طریق صادرات غیر نفتی تامین میشود یکی از اتفاقات مهمی که در این مدت رخ داد ثابت بودن روند صادرات به عراق بود، این مسئله نشان دهنده این است که صادرکنندگان ما با توجه به مشکلات جنگ تعهد خود را برای ارزآوری کشور فراموش نکردند و با تمام قدرت پای کار بودند.
شکر خدایی افزود: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه سبب شد که ظرفیتها و نقاط ضعف ما مشخص شود اکنون با توجه به وضعیت منطقه و شرایط بین المللی باید در کوتاهترین زمان نقاط ضعف را برطرف کنیم. باید حمایت بیشتری از بنگاههای اقتصادی در حوزه نقدینگی، لجستیک صورت بگیرد و برای تامین انرژِی واحدهای صنعتی برنامه ریزی شود.
اظهارات این عضو اتاق بازرگانی درحالی است که رهبر انقلاب و رئیس جمهور بارها بر سپردن اقتصاد به مردم و بخش خصوصی تاکید کردند و هر زمان که مردم در میدان بودند همبستگی و عرق ملی میهنی افزایش یافته است.
پایان