۳۰ درصد بازار پوشاک کالای قاچاق است/ مخالف واردات نیستیم اما در یک شرایط برابر

برنا – گروه اقتصادی: در نشست خبری انجمن صنایع نساجی چالش اصلی این صنعت قاچاق و استثنائات تجاری مانند ته لنجی و مناطق آزاد عنوان شد این درحالیست که تولید کنندگان نساجی و پارچه کالای تولیدی خود را قابل رقابت با سایر کشورها می دانند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا صبح امروز نشست خبری سومین نمایشگاه تخصصی بین المللی پارچه و صنایع وابسته برگزار شد.
در ابتدای این نشست مجید نامی رئیس انجمن صنایع نساجی ایران با اشاره به گردش ۷۰ میلیاردی صنعت نساجی در دنیا گفت: نساجی و پارچه دارای سابقه فرهنگی در کشور است و از قرنها قبل کشور ما تولید کننده پارچه و نساجی بوده هرچند در برخی دورها به دلیل عدم حمایت دولتها و قاچاق سبب شد که این صنعت مورد بی مهری قرار گرفته است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه چند سال است این نمایشگاه از پوشاک جدا شده و به صورت تخصصی برگزار میشود و از سوی دیگر نامگذاری امسال به نام سرمایه گذاری تولید امیدواریم شاهد یک جهش در این حوزه باشیم.
رئیس انجمن صنایع نساجی گفت: سومین دوره برگزار میرود مهمترین چالش این حوزه قاچاق پوشاک و پارچه است در حال حاضر بیش از ۳۰ درصد بازار پوشاک کشور در اختیار قاچاقچیان است.
وی افزود: اگر ما به دنبال جذب سرمایه گذار هستیم ابتدا باید این معضل را حل کنیم هیچ سرمایه گذاری به بازاری که ۳۰ درصد آن در اختیار قاچاق است و استثنائات تجاری داریم یعنی ته لنجی، مناطق آزاد، کوله بری و سایر موارد رغبتی برای سرمایه گذاری ندارد.
وی ادامه داد: ستاد قاچاق کالا در برخی اوقات به صورت ضربتی و مقتدر برخورد میکند و قوانین را اجرا میکند، اما در برخی اوقات جدی نیست.
کاظمی عضو هیئت رئیسه انجمن در پاسخ به برنا گفت: ما مخالف واردات نیستیم ما خواهان حضور در یک بازار رقابتی هستیم وقتی به ما ارز نمیدهند که ماشین الات وارد کنیم، اما ارز دولتی برای واردات پوشاک اختصاص میدهند این بازار دیگر رقابتی نیست.
وی ادامه داد: تعرفه واردات ۲۰ درصد بوده، اما محاسبه نرخ گمرکی دلار ۲۸ هزار تومان بوده که یعنی عملا این تعرفه حمایتی نبوده است، زیرا تفاوت بازار ارز ازاد با دولتی بیش از ۴۰ درصد بوده است.
در ادامه این نشست تقدسی نژاد مدیر عامل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب در خصوص ساخت و سازهای این مجموعه گفت: ما به دنبال توسعه و افزایش ظرفیتهای این مجموعه نمایشگاهی هستیم. سال گذشته پیمانکار ما نتوانست به تعهد خود عمل کند و کار نا تمام ماند.
وی ادامه داد: خوشبختانه امسال توانستیم بودجه مناسبی را از شهرداری بگیریم و کار ساخت و ساز آغاز شده است ضمن آنکه همین جا اعلام میکنیم با توجه به برنامه توسعهای نمایشگاه افتاب یک پروژه ابر سرمایه گذاری تعریف کردیم و این امکان اکنون وجود دارد که سرمایه گذارانی که توانایی دارند در این پروژه شرکت کنند.
تقدسی نژاد در خصوص نمایشگاههای برگزار شده در این مجموعه گفت: قراردادهای ما ۳ تا ۵ سال است تا شرکتهای نمایشگاهی و تشکلها بتوانند برنامه بلند مدت داشته باشند و تقویم نمایشگاهی آنها از همین امروز مشخص باشد.
وی افزود: در نمایشگاه نساجی حدود ۸۰ شرکت و تولید کننده شرکت دارند که نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد رشد داشته است.
ادامه دارد