اقتصاد

امیدواریم میزان مبادلات تجاری ایران و ازبکستان به بالای یک میلیارد یورو برسد

وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در دیدار با وزیر سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان، ابراز امیدواری کرد که میزان مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور، در آینده‌ای نزدیک به بالای یک میلیارد یورو و در نهایت به بالای 5 میلیارد یورو برسد.

به گزارش برنا، نشست مشترک «سیدمحمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران با «لذیذ قدرت اف»، وزیر سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان، عصر امروز پنجشنبه ۳ آبان در هتل اسپناس تهران برگزار شد.

در حاشیه برگزاری این نشست، «سیدمحمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران با مثبت ارزیابی کردن نتایج این نشست دو جانبه گفت: در راستای توافقات روسای جمهور دو کشور ایران و ازبکستان برای تبادلات بیشتر اقتصادی، فنی و همچنین مراودات تجاری دو کشور، جلساتی با محوریت موضوع صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.

توافق میان ایران و ازبکستان در خصوص تجارت ترجیحی

وی با اشاره به اینکه در این جلسات تیم‌های کارشناسی و تخصصی دو کشور ایران و ازبکستان حضور یافتند، افزود: در این نشست‌ها تفاهمات و توافقاتی در خصوص تجارت ترجیحی میان دو کشور صورت گرفت و اقلام محدودی از طریق تجارت ترجیحی و فهرستی از کالا‌ها که در آینده در مورد آنها تصمیم‌گیری خواهد شد، برای تجارت آزاد تنظیم و در نظر گرفته شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به ظرفیت دو کشور در حوزه معدن تاکید کرد: به‌طور کلی مقامات دو کشور در خصوص همکاری مشترک در موضوعات معدنی و صنایع معدنی، تصمیماتی را اتخاذ کردند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه ایران پتانسیل‌های فنی و مهندسی خوبی در حوزه‌های معدن و صنایع معدنی دارد که می‌تواند به ازبکستان ارائه کند، خاطرنشان کرد: همچنین در این نشست، در خصوص صنایع فولاد و زمینه‌های مشترکی که می‌توانیم برای کالا‌های ایرانی داشته باشیم، توافقاتی میان طرفین صورت گرفت.

ارائه مدل ابتکاری ایران برای تسهیل در تبادلات اقتصادی دو کشور

اتابک صحبت‌هایش را اینگونه ادامه داد: به ابتکار طرف ایرانی، برای تسهیل در تبادلات اقتصادی مدلی ارائه شد که مورد استقبال طرف ازبک قرار گرفت و قرار شد کمیته مشترکی تشکیل و بر اساس آن تبادلات بانکی شکل بگیرد.

وی در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه اغلب موضوعات مطرح شده بین ایران و ازبکستان به مرحله توافق اجرایی رسید.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در نهایت با ابراز خرسندی از توسعه روابط با ازبکستان گفت: امیدوارم میزان مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور، در آینده‌ای نزدیک به بالای یک میلیارد یورو و در نهایت به بالای ۵ میلیارد یورو برسد.

نتایج رضایت‌بخش برای افزایش تجارت بین ایران و ازبکستان

«لذیذ قدرت اف»، وزیر سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان نیز با مثبت ارزیابی کردن نتیجه این نشست دو جانبه گفت: برای بالا بردن و افزایش تجارت بین دو کشور به مذاکراتی داشتیم، که نتیجه آن بسیار رضایت‌بخش است.

وی با بیان اینکه اینکه مدت‌های مدیدی به دنبال آماده کردن این موافقت نامه بودیم، تاکید کرد: خوشحالیم که امروز توانستیم به این مهم دست پیدا کنیم و به‌زودی هر دو طرف از آن بهره‌مند خواهند شد.

وزیر سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان اضافه کرد: برای تولید کنندگان و صادرکنندگان ایرانی در آینده نزدیک شاهد رژیمی کامه‌الوداد خواهند بود، که در نتیجه آن تعرفه‌ها، مالیات‌ها و عوارض گمرکی محصولاتی که از ایران به ازبکستان صادر می‌شوند، نصف خواهد شد.

وی با اشاره به موضوعات مورد بررسی در این جلسه مشترک، تصریح کرد: در مورد گسترش تعاملات در حوزه مبادلات تجاری هم مطالبی مطرح شد و قرار بر آن شد حجم تجارت بین دو کشور افزایش یابد.

برگزاری کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و ازبکستان در تهران

قدرت اف، در ادامه تاکید کرد: به پیشنهاد وزیر صمت ایران، قرار شد مکانیسمی ایجاد کنیم و با تشکیل کارگروه مشترک در سطح معاونین وزرای دو کشور، هر سه ماه یک بار جلساتی با موضوعات تخصصی برای عملکرد بهتر و پیشبرد توافقات تشکیل شود.

وی در خصوص دیگر توافقات با وزارت صمت ایران خاطرنشان کرد: با توافق دو کشور، در آینده نزدیک جلسه کمیسیون مشترک همکاری‌هایی اقتصادی و تجاری دو کشور در تهران برگزار می‌شود.

وزیر سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان همچنین گفت: برگزاری همایش تجاری با حضور کارفرمایان و برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صنعتی ازبکستان در ایران نیز از جمله مهمترین توافقات این جلسه برای آینده نزدیک است.

گفتنی است، «لذیذ قدرت اف»، وزیر سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان و تیم همراه، پس از دیدار و گفتگو با «سیدمحمد اتابک» وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران و معاونان وی، با «محمدرضا عارف» معاون اول رئیس جمهور کشورمان دیدار کرد.

پایان

نمایش بیشتر

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا