پیاز خرد شده، عامل شیوع ای.کولای در مکدونالدز

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده اعلام کرد که پیاز خرد شده، عامل اصلی شیوع ای.کولای در برخی از رستورانهای زنجیرهای مکدونالدز بوده است. این شیوع به بیماری بیش از ۹۰ نفر منجر شده است.
به گزارش برندسازی به نقل از رویترز، شیوع مرتبط با کواتر پوندر برای اولین بار در ۲۲ اکتبر گزارش شد و پیاز خرد شده به عنوان منبع احتمالی عفونتها مظنون شد.
اداره غذا و داروی ایالات متحده و این شرکت تأیید کردهاند که تیلور فارمز تأمینکننده مکانهای آسیبدیده بوده است و از آن زمان چندین دسته پیاز زرد تولید شده در یک مرکز در کلرادو را فراخوانده است.
اداره غذا و دارو روز چهارشنبه گفت که بازرسیهایی را در یک مرکز پردازش تیلور فارمز در کلرادو، ایالتی که ۲۹ نفر به دلیل این شیوع بیمار شدهاند، آغاز کرده است.
اداره غذا و دارو افزود که یک تولیدکننده پیاز در ایالت واشنگتن نیز تحت بررسی است.
CDC گفت که تعداد افراد آلوده از ۷۵ نفر به ۹۵ نفر افزایش یافته است و ۲۷ نفر به دلیل این بیماری که قبلاً یک نفر را کشته است، بستری شدهاند.
روز یکشنبه، این شرکت به همراه وزارت کشاورزی کلرادو همچنین احتمال اینکه گوشت پاتیه منبع شیوع باشد را رد کرد.
سویه ای.کولای O157:H7 که منجر به شیوع در مکدونالدز شده است، گفته میشود بیماری «بسیار جدی» ایجاد میکند، به ویژه برای سالمندان، کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
اداره غذا و دارو خاطرنشان کرد که علائم از چند روز پس از مصرف غذای آلوده یا تا ۹ روز بعد شروع میشود.
تا 30 اکتبر، این شیوع ایالتهای کلرادو، کانزاس، یوتا، وایومینگ، آیووا، میسوری، مونتانا، نبراسکا، نیومکزیکو، اورگان، ویسکانسین، واشنگتن و میشیگان را تحت تأثیر قرار داده است.
جیم سندرسون، تحلیلگر نورثکوست ریسرچ، گفت: «کمکم که این موارد در اخبار بیشتر میشوند، بازگشت مکدونالدز سختتر خواهد شد.»
مکدونالدز گفت که این هفته فروش همبرگرهای کواتر پوندر را از سر خواهد گرفت، زیرا این محصول را به طور موقت از فهرست غذایی یک پنجم از ۱۴ هزار رستوران خود در ایالات متحده که تحت تأثیر قرار گرفته بودند، حذف کرده بود.
روز سهشنبه، مدیران این شرکت هرگونه ضربه احتمالی فروش ناشی از این شیوع را رد کردند و کریس کمپچینسکی، مدیرعامل، از مشتریان عذرخواهی کرد و افزود که «به ایمنی غذا خوردن در مکدونالدز اطمینان دارد».