شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان صاحب برند بینالمللی با رویکرد صادرات محور است
پایگاه خبری برندسازی، ۳۶ طرح عمرانی کشت و صنعت و دامپروری مغان روز شنبه طی آیینی به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران با حضور مسئولان محلی افتتاح شد.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در این مراسم با تاکید بر تسریع اقدامات توسعهای در این بنگاه اقتصادی دولتی گفت: برای اجرای این طرحها، در مجموع بیش از یک هزار میلیارد ریال هزینه شده است.
صمد بهزاد، شاخصترین این طرحها را ایجاد و احداث جایگاه سه هزار راسی دام مولد شرکت کشت و صنعت مغان اعلام کرد و افزود: این پروژه با بهرهگیری از فناوری روز دنیا جهت توسعه شرکت به منظور استفاده از ظرفیتهای خالی این مجتمع عظیم تولیدی برای کسب درآمد، سود و ایجاد اشتغال اجرا شده است.
وی ظرفیت اشتغالزایی این طرح را حدود ۵۰۰ نفر ذکر و بیان کرد: در ۲ سال گذشته تعداد دام سنگین این مجتمع تولیدی از ۱۷ هزار و ۳۰۰ راس به ۲۱ هزار راس افزایش داده شده و افزون بر این، با اجرای پروژههای عمرانی از جمله جایگاه خشک، گوسالهدانی و سیلوی خندقی و انتقال نژاد جدید دامی و اجرای طرحهای بهنژادی و نیز انتقال جنین گامی اساسی برای افزایش تولید در این بخش برداشته شده است.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان اظهار کرد: ایستگاه جایگاه دام سبک که سرمایه هنگفتی برای این شرکت محسوب می شود، نزدیک به ۲ دهه به صورت بلااستفاده باقی مانده است ولی تلاش برای فعالسازی آن برای تامین و تولید پروتئین از طریق مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در حال پیگیری بوده و ادامه دارد.
وی با اشاره به بهرهگیری از فناوری علمی در مجتمع دامپروری شرکت کشت و صنعت مغان گفت: برای نخستین بار با استفاده از آخرین یافتههای علمی، انتقال جنین منجمد نژاد جرزی در دام سنگین با کمک یکی از مراکز علمی اتفاق افتاده که اقدام جدیدی در این بنگاه اقتصادی و تولیدی به شمار میرود.
بهزاد در ادامه استفاده از ظرفیتهای خالی شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان را بسیار مهم خواند و تاکید کرد: اراضی زیادی در شرکت وجود دارد که تاکنون بلااستفاده باقی مانده و برای بهرهگیری از این ظرفیتها، زراعت چوب در ۲ هزار هکتار از این اراضی در برنامه کاری قرار دارد.
وی افزود: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان برای اولین بار وارد چرخه تولید بذور با برند اگروتیپ مغانه شده و این امر سبب شده تا این شرکت، صاحب برند بینالمللی با رویکرد صادرات محور شود.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان توسعه و نوسازی مجتمع باغات میوه این شرکت را نیز از جمله اقدامات اساسی آغاز شده در این مجتمع تولیدی عنوان کرد و ادامه داد: به منظور نوسازی درختان باغات میوه، در سطح ۲۵۰ هکتار انواع درختان میوه شامل ارقام مختلف زیتون، بادام درختی، گیلاس و گلابی کشت شده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه نهال، اصلیترین نهاده ایجاد باغ جدید محسوب میشود، تولید نهال در نهالستان کشت و صنعت مغان آغاز و حدود ۲۵۰ هزار اصله نهال در نهالستان این شرکت تولید شده و افزون بر آن، احداث باغ الگویی نیز انجام شده است.
شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان که چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار شده و پس از کشمکشهای زیاد واگذاری آن ابطال شد، طی ۲ سال اخیر با اقدامات انجام شده مدیریت جدید، در مسیر احیا، حفظ اشتغال و سودآوری قرار گرفته است.
مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان که هماکنون به عنوان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی محسوب میشود، در زمینه تولید محصولات کشاورزی، دامی و صنایع وابسته با ۲ هزار و ۷۰۰ نفر نیروی انسانی شاغل فعالیت میکند و به عنوان پیشانی تولید بخش کشاورزی استان در حال فعالیت و تولید است.
این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان بزرگترین شرکت کشت و صنعت کشور با داشتن اراضی وسیع زراعی به مساحت بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین زراعی، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولید غذای دام و سایر نیازهای حوزه کشاورزی از شرکتهای منحصر بفرد کشور محسوب میشود.
بنا به اعلام مدیران فعلی، امکان افزایش تولیدات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به یک میلیون تن وجود دارد به طوری که میزان تولیدات این شرکت در سال گذشته ۶۰۰ هزار تن بود و امسال به ۷۰۰ هزار تن میرسد و تا سه سال آینده هم به ظرفیت تولید یک میلیون تن محصول خواهد رسید.
منبع: ایرنا