ثبت ۱۵ برند در حوزه صنایع دستی و کارآفرینی/ گیلان
پایگاه خبری برندسازی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان گفت: حلقه مفقوده در حل مشکل بیکاری، مهارت است و جهاد دانشگاهی با حرکت به سوی مهارت آموزی می تواند سرانه آموزش و اشتغال را بالا ببرد.
دکتر حمیدرضا مسکنی امروز در دیدار با مدیرکل زندان های استان گیلان، ضمن تشریح فعالیت های سازمان جهاد دانشگاهی استان، گفت: گستره فعالیت های جهاد دانشگاهی از در اختیار داشتن مرکز بن یاخته های رویان تا درمان و غربالگری سرطان های بانوان و تولید تجهیزات جنگی در بازه زمانی هشت سال دفاع مقدس، همچنین تجربه اشتغال زنان سرپرست خانوار باعث شده تا این نهاد بتواند خدمات وسیعی را به هموطنان ارائه کند.
وی افزود: جهاد دانشگاهی تجربه اجرای موفق طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار و طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را داشته و با توجه به راه اندازی مرکز مشاوره و کارآفرینی، این سازمان می تواند در جهت توانمندسازی و آموزش زنان در بند نسوان، خدمات گسترده ای را ارائه کند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان ۵ خردادماه را مصادف با روز حمایت از خانواده زندانیان دانست و تصریح کرد: سازمان جهاد دانشگاهی استان به مناسبت فرا رسیدن روز «نسیم مهر» طرح آموزش های رایگان برای خانواده زندانیان را آغاز می کند تا زمینه آموزش و اشتغال برای جامعه هدف فراهم شود.
مسکنی گفت: حلقه مفقوده در حل مشکل بیکاری، مهارت است و جهاد دانشگاهی با حرکت به سوی مهارت آموزی می تواند سرانه آموزش و اشتغال را بالا ببرد.
وی ادامه داد: تجربه جهاد دانشگاهی در حوزه صنایع دستی و کارآفرینی در این حوزه تا ثبت ۱۵ برند و اشتغال تعداد زیادی از هنرجویان تا مرحله اتصال به بازار کار، این سازمان را نسبت به ورود به حوزه آموزش زندانیان امیدوار می کند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی گیلان ضمن تشریح دستاوردهای جهاد در آموزش های کوتاه مدت، عنوان کرد: این سازمان در خصوص آموزش کارکنان دولت و آموزش ضمن خدمت نیز می تواند خدمات شایانی را ارائه دهد.
رضا محمدی اصل، مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان گیلان نیز، با اشاره به موضوع آموزش زندانیان، گفت: جهاد دانشگاهی که یک مجموعه با پایه علمی است می تواند در آموزش و ارائه خدمات تخصصی به زندانیان و خانواده های آنها پیشرو باشد.
وی یکی از وظایف سازمان زندان ها را ایجاد بستری هموار با مشارکت دیگر نهادها و ادارات برای احراز مشاغل مناسب جهت تولدی دوباره در جامعه هدف و عدم انزوا و جلوگیری از احساس بیهودگی و افسردگی آنان دانست و متذکر شد: این مسیر میتواند گروه هدف را از ورطه بزهکاری و خلاف مجدد دور نگاه دارد.
مدیرکل زندان های گیلان با تاکید بر سیاستهای ابلاغی سازمان زندان های کشور در راستای ایجاد قرارگاه اجتماعی زندان به جهت ارایه خدمات به زندانیان و خانواده آنان استفاده از پتانسیل های سازمانی و فرا سازمانی را مهم عنوان کرد و این نشست را دارای اهدافی از جمله توانمندسازی، حمایت حداکثری، ورود به بازار کار، آموزش و شیوه های نوین اصلاح و بازپروری دانست.
وی با اشاره به این موضوع که افرادی مبتلا به زندان هستند که بسیار هوشمند و هوشیارند، گفت: فرش هایی که در بند نسوان بافته می شود اغلب با کیفیت بسار بالایی صادر می شوند و بسیاری از زندانیان در بند آموزش می بینند و بعد از رهایی جذب بازار کار می شوند. حتی در موارد بسیاری افراد با دریافت تسهیلات برای هم بندی های خود بعد از آزادی از زندان ایجاد شغل و درآمد می کنند؛ همچنین خانواده های این زندانیان اغلب خواستار آموزش برای اشتغال هستند.
محمدی اصل ضمن تشریح مشکلات و نیازمندی های این اداره کل درخصوص توانمندسازی زندانیان و آموزش آنان ابراز امیدواری کرد: امید است جهاد دانشگاهی بتواند قدم بسیار موثری در این خصوص بردارد چون خانواده زندانی مجرم نیست و باید در مقابل آسیب های اجتماعی حفظ شود و این امر با حمایت قابل حل است که در این بین نیز کرامت خانواده نیز باید حفظ گردد.
وی با بیان اینکه برنامه هایی که در جهت غنی سازی اوقات فراغت زندانیان در حوزه های فرهنگی، اشتغال، حرفه آموزی و حمایتی اجرا می گردد با کمک دیگر نهادها میتواند ارتقاء یابد، ادامه داد: ورود کار آفرینان و کارفرمایان به این مسیر باز است تا بتوانند با ایجاد اشتغال و به کارگیری زندانیان و خانواده های آنان سهیم باشند و لذا با همیاری جهاد دانشگاهی در روز حمایت از خانواده زندانیان اقدام به ایجاد فعالیت های مشترک همگام با آموزش برای خانواده زندانیان خواهد شد.
منبع: ایسنا